vineri, 19 aprilie, 2024

OFICIAL! Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind apararea impotriva incendiilor! Ce trebuie sa faca proprietarii de cladiri

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, care prevede obligatia amplasarii de panouri de instiintare in cazul spatiilor fara autorizatie de securitate la incendiu.

Potrivit legii, pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, beneficiarii investitiilor care vizeaza constructii publice au obligatia sa realizeze si sa amplaseze panouri de instiintare in dreptul intrarilor in spatiile respective cu urmatorul continut, imprimat cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare rosie, pe fundal alb: "Acest spatiu functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu".

Obligatia vizeaza barurile, cluburile, discotecile, restaurantele, centrele comerciale, magazinele, supermagazinele si hipermagazinele, cinematografele, salile polivalente, salile de spectacole, hotelurile, motelurile, hostelurile, vilele turistice, pensiunile si cabanele turistice, apartamentele si camerele de inchiriat in regim hotelier.

Tot luni seful statului a semnat decretele pentru promulgarea Legii pentru aprobarea Programului geologic la nivel national, a Legii privind anularea unor obligatii fiscale, a Legii pentru completarea art. 30 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala si a Legii pentru modificarea art. 9 din Ordonanta Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor.

Anul 2018 se anunta a fi cu multe schimbari in ceea ce priveste pensiile. Se pregateste o lege a pensiilor, iar ministrul Muncii a anuntat ca unele categorii de pensionari vor beneficia si de cresteri. Pensia pentru limita de varsta este principala categorie de pensie acordata in Romania. Cine poate beneficia, incepand cu anul acesta? Conform legislatiei in vigoare, romanii pot obtine pensia pentru limita de varsta numai daca, la data pensionarii, au atins varsta-standard de pensionare si au efectuat stagiul minim de cotizare prevazut de Legea pensiilor, scrie avocatnet.ro. Varsta-standard de pensionare este, in momentul de fata, de 65 de ani pentru barbati si de 63 de ani pentru femei.

In ceea ce priveste stagiul minim de cotizare, adica vechimea in munca, acesta este de 15 ani si pentru femei, si pentru barbati, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, indiferent de sex.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img