vineri, 19 aprilie, 2024

Ofiter decorat cu „Emblema de Onoare” din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Luni 07.01.2019, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, intr-un cadru festiv, prin ordin al ministrului afacerilor interne, domnul maior Panfil Marian a fost decorat cu “EMBLEMA DE ONOARE A MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE PENTRU MISIUNI INTERNATIONALE”.    

Ofiterul a participat la cinci misiuni de evaluare operationale ; membru in cadrul  echipei de evaluare a unitatilor de politie constituite ale Republica Bangladesh in anul 2017, iar ulterior sef de echipa in alte patru astfel de misiuni in Republica Nigeria (2017, 2018), Republica Benin (2018) si Republica Burkina Faso (2018).

De asemenea, pe durata turului de serviciu, maiorul Panfil Marian a fost selectionat de catre conducerea Componentei de Politie a MINUSMA sa participe la doua cursuri de formare profesionala destinate personalului ONU, care s-au desfasurat in localitatea Entebbe, Republica Uganda (2018) la RSCE si localitatea Vicenza, Republica Italia (2016) la CoESPU.

Ofiterul a activat in aceasta perioada ca expert in domeniul ordinii publice, la cartierul general al misiunii cu sediul in localitatea Bamako, in cadrul Biroului de Operatii al Componentei de Politie a MINUSMA.

Tot luni, 7 ianuarie, au fost prezentati 10 elevi ai Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi “PETRU RARES“ Falticeni, care isi vor desfasura stagiul de practica la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui.

Astfel, in perioada 07.01.2019 – 10.05.2019, “invataceii” vor fi repartizati unor cadre cu experienta si vor participa la misiunile unitatii unde isi vor putea pune in practica notiunile teoretice dobandite in timpul orelor de curs. Principalele modalitati de pregatire sunt insusirea modului de actiune in cadrul elementelor de dispozitiv, participarea la toate misiunile, activitatile avand ca scop aprofundarea si consolidarea cunostintelor asimilate si perfectionarea deprinderilor practice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img