marți, 23 aprilie, 2024

Ofiterii anticoruptie efectueaza perchezitii la Iasi si Vaslui. Mai multe persoane sunt vizate

Distribuie:

Publicat:

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) efectuează astăzi, 10 din cele 23 de percheziții dispuse de instanța competentă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Vaslui pentru probarea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat specializat  în vederea săvârșirii de infracțiuni de evaziune fiscală, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență.Acestea sunt desfășurate la domiciliul unor suspecți, cât și la sediul unei autorități județene, a unei primării și a unui centru medical, toate situate pe raza jud. Vaslui și Iași.

“În fapt, s-a reținut că, în perioada 2014 – 2017, administratorul unei societăți comerciale din mun. Vaslui a constituit un grup infracțional organizat specializat în comiterea de infracțiuni de natură economică, prejudiciul parțial fiind estimat la acest moment la suma de 700.000 de lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că administratorul societății a beneficiat de aportul unor funcționari publici, în sensul oferirii acestora din urmă sume de bani sau alte foloase necuvenite în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuțiunilor de serviciu.” se arata in comunicatul DGA

În cauză, începând cu luna ianuarie 2017, au fost delegați ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Vaslui în vederea efectuării de activități de cercetare penală.
La acțiunile de astăzi care au loc și pe raza județelor Iași și Vaslui, participă polițiști din cadrul SJA Vaslui, SJA Iași, SJA Galați, SJA Vrancea, SJA Neamț, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, precum și lucrători din cadrul I.J.J. Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img