vineri, 29 martie, 2024

Olimpicii judetului Vaslui la Olimpiada naționala de informatica

Distribuie:

Publicat:

13 elevi din județul Vaslui au obținut medalii la Olimpiada de Informatică, faza națională, care a avut loc pe 7 aprilie, pentru elevii de liceu, și pe 8 aprilie, pentru elevii de gimnaziu. De asemenea, în urma selecției pentru loturile ce vor reprezenta România la fazele internaționale, s-a calificat un elev din Vaslui, Puica Andrei de la Scoala Mihai Eminescu.

Olimpiada națională de informatica este printre puținele discipline la care s-a organizat Olimpiada anul acesta. Judetul Vaslui a obtinut o medalie de argint și 7 de bronz la liceu, iar la gimnaziu 2 medalii de argint și 3 de bronz. Puica Andrei, elevul care s-a calificat in Lotul National de Juniori a obtinut punctaj maxim la proba de baraj. De altfel judetul Vaslui are patru frati olimpici nationali. Este vorva despre Puica Andrei si Puica Stefan si despre fratii Toma Vlad Nicolae si Ionut Cristian. Anul asta s-au organizat olimpiada doar la disciplinele informatică, matematica, chimie și lingvistica.

Iata lista olimpicilor vasluieni:

Clasa a V-a Toma Vlad Nicolae – Scoala Constantin Parfene Vaslui- premiul III

Carnu Emilian- Colegiul Gheorghe Rosca Codreanu Barlad – mentiune

Clasa a VI- a Puica Stefan – Liceul Mihail Kogalniceanu- mentiune Dorobat Tudor George

– Colegiul Gheorghe Rosca Codreanu Barlad – mentiune Clasa a VIII- a Puica Andrei- Scoala Mihai Eminescu Vaslui- premiul III.

Acesta face parte si din Lotul National de Juniori.

Clasa a IX-a Toma Ionut Cristian- Liceul Emil Racovita Vaslui premiul III

Tanasuca George Alexandru -Liceul Emil Racovita Vaslui- mentiune

Clasa a X -a Diaconu Razvan- Liceul Emil Racovita Vaslui- mentiune

Clasa a XI-a Alexandru Norina Stefania – Liceul Mihail Kogalniceanu Vaslui- premiul III

Mocanu Matei- Liceul Emil Racovita Vaslui- mentiune

Clasa a XII-a Aliciuc Alexandru – Liceul Teoretic Mihail Kogalniceanu- mentiune Sava Constantin Alin- Liceul Emil Racovita- mentiune Iordan Andrei- Liceul Emil Racovita – mentiune

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img