sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Omul de afaceri Dan Adamescu “ACUZA din mormant”: DNA a jucat la dublu

Distribuie:

Publicat:

Cu cateva luni inainte sa moara, de pe patul de spital Dan Adamescu si-a adunat ultimele ganduri, simtind ca nu o sa mai apuce sa le prezinte personal opiniei publice, si a cerut sa fie puse la dispozitia jurnalistilor pentru ca adevarul sa iasa, in sfarsit, la iveala. In aceasta scrisoare, omul de afaceri marturiseste cum ca a fost mintit de un procuror DNA ca se va putea opera in strainatate daca plateste cautiunea.

Dintre multele abuzuri indurate, Dan Adamescu isi amintea cu durere de cruzimea procurorului DNA George Matei, care a avut o influenta decisiva asupra starii de sanatate si, in final, a incetarii din viata a acestuia.

Procurorul Matei a decis din start sa ignore delapidarea cu suma de 80,000 euro a companiei Baumeister de catre singurul „martor” al acuzarii, Daniel Onute. In plus, l-a numit pe Dan Adamescu „faptas unic” in esecul Astra Asigurari, ignorand vina altora in falimentul asiguratorului.
Mai mult decat atat, procurorul Matei i-a solicitat in Martie 2016 lui Dan Adamescu suma record de 40,000,0000 lei. I-a promis ca daca accepta aceasta suma va putea beneficia de interventia chirurgicala la un spital din afara tarii, abilitat sa-i instaleze proteza la genunchi. Pentru a primi in sfarsit tratamentul medical, care i-a fost refuzat pana atunci, Dan Adamescu a renuntat sa conteste cautiunea, bazandu-se pe permisiunea DNA de a se opera. Insa, dupa ce si-a cumparat astfel dreptul la sanatate, platind imensa suma, procurorul Matei si-a incalcat cuvantul si s-a opus interventiei chirurgicale.

Aceasta operatie a avut loc abia la sfarsitul anului trecut – cu doar cateva luni inainte de decesul domnului Adamescu – din pacate prea tardiv pentru corpul slabit al acestuia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img