vineri, 19 aprilie, 2024

OnLaptop prezinta: Cele mai intalnite defectiuni la care este expus un laptop de gamming

Distribuie:

Publicat:

Un laptop de gaming nu e un device oarecare, ci unul potent cu performante desavarsite pe care orice iubitor de tehnologie isi doreste sa-l aiba in colectia sa. De el se pot bucura inclusiv cei care isi doresc un concept cool, un laptop performant care sa functioneze impecabil cu fiecare comanda, precum si de un laptop durabil cu ajutorul caruia poti face practic orice – de la lucru individual, activitati de gestiune si birotica, editare foto, pana la a te juca intreaga zi cele mai ravnite lansari din gaming.

Pentru toate acestea ai nevoie desigur, si de un buget semnificativ, caci un astfel de laptop nu e deloc ieftin si poate depasi suma de 4000 lei pentru performante minime. Si totusi, asta nu te scapa cel putin la un moment dat, de nevoia unor reparatii laptop, chiar si cu toata grija pe care i-o acorzi. Niciun dispozitiv nu va rezista o viata, dar pot avea loc si intamplari nefericite – sa versi ceva pe el, sa-l scapi din greseala, sa nu-l tii corespunzator atunci cand te joci pe el etc.

Acestea sunt insa doar cateva exemple la care defectarea lor se face in mod direct. Dar sunt si modalitati indirecte prin care laptopul poate avea de suferit. Iti prezentam in randurile urmatoare cele mai frecvente situatii neplacute la care un laptop e expus deteriorarii si ce ai putea face daca te afli intr-una dintre aceste circumstante.

Defectiunile unui laptop de gamming

Se supraincalzeste

Avand in vedere cat de multe resurse are nevoie si utilizeaza un laptop de gaming, dar si faptul ca adeseori ajunge sa functioneze constant chiar si peste 10 ore pe zi, te poti astepta, fireste, ca acesta sa se supraincalzeasca. Gammerii profesionisti sunt constienti de acest lucru si isi echipeaza laptopul cu un cooler extern pe masura nevoilor. In cazul in care ai investit bugetul disponibil pe laptop si nu-ti mai permiti accesorii auxiliare, alege cel putin la inceput sa il amplasezi astfel incat acesta sa-si poata realiza ventilatia. In caz contrar, risti ca acesta sa se defecteze din cauza supraincalzirii.

Nu mai functioneaza tastatura

Un alt lucru firesc e si defectarea tastaturii care este folosita intens pentru a da cele mai importante comenzi in timpul sesiunii de lucru sau a celei de joc. La aceasta categorie putem vorbi atat de partea alfanumerica, dar cu precadere de acea parte speciala a tastaturilor de gaming de mici dimensiuni, ori de ped-ul care suporta gesturi multiple. Gradul intens de uzura poate fi doar una dintre cauze, la fel ca si contactul cu diferite substante care ajung la nivelul tastaturii din mai multe motive. Un proces de diagnoza in cadrul unui service laptop profesionist precum OnLaptop poate scoate cu usurinta la iveala cauza problemei si sa o rezolve eficient, intr-un timp scurt si la cel mai mic pret, mii de modele de tastaturi pentru laptopul tau gasesti aici.

Difuzorul nu mai scoate acelasi sunet clar

Obisnuiesti sa lasi sa rasune sunetele in ritmul lor, plin cu bass si alte efecte speciale? Utilizate la frecvente inalte, si acestea pot avea de suferit. Dar mai cu seama atunci cand nu esti atent si patrund la interiorul acestora diferite reziduuri. O alternativa cel putin temporara poate fi utilizarea unor casti profesionale, dar nu uita ca la OnLaptop poti rezolva rapid si aceasta neplacere.

Tastatura nu mai ilumineaza

Laptopurile moderne de gaming vin la pachet si cu o tastatura frumos iluminata care transforma experienta de joc intr-una desprinsa din aceasta lume. Insa, vorbim de un contact extra care in timp, poate avea de suferit. Cele mai comune cauze pentru care tastatura nu mai ilumineaza tin de contactul ei cu placa de baza, respectiv, cu alterarea unor circuite. Se poate de altfel sa nu fi activat functia corespunzatoare din butonul tastaturii si ca prin urmare, tastatura nu poate ilumina.

Imaginile devin distorsionate sau ecranul afiseaza o culoare ciudata

Atat defectiunile la nivelul display-ului laptopului, cat si cele ce tin aparent de estetica (ecran incetosat, ecran negru, ecran albastru, lipsa unei imagini etc.) sunt un semnal des intalnit la toate tipurile de laptop. Cea mai mare parte dintre acestea au probleme in ceea ce priveste memoria RAM, respectiv memoria interna a laptopului care este extrem de incarcata si nu mai poate functiona corespunzator. Pe langa aceasta se poate intampla aceeasi situatie de mai sus, si anume contactul cu lichide diverse, pana la probleme ale windows-ului, supraincalzirea etc.

Cert e ca, indiferent de problema pe care o intampini cu laptopul tau, la service onlaptop, un centru autorizat de reparatii laptopuri si care comercializeaza in acelasi timp si piese diverse pentru o gama larga de modele, vei gasi tot ceea ce ai nevoie. Preturile sunt avantajoase indiferent de natura problemei, iar orice promovare e solutionata rapid, chiar si in aceeasi zi in care laptopul tau este preluat de catre profesionisti in service. In plus, ai o varietate de beneficii extra – plata in rate, inlocuire gratuita pe perioada garantiei, retur gratuit timp de 60 zile si multe altele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img