sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Operatorul Fluxys face prima investiție strategică pentru transportul de hidrogen în Belgia

Distribuie:

Publicat:

Operatorul de infrastructură Fluxys Belgium își mărește capacitatea de transport prin construirea unei noi conducte cu dublă utilizare între Desteldonk și Opwijk, care marchează, de asemenea, prima sa investiție strategică pentru transportul hidrogenului în Belgia, anunță offshore-energy.biz.

Aceasta este cea de-a doua conductă între Desteldonk și Opwijk și va spori inițial securitatea aprovizionării Belgiei și a țărilor vecine în contextul unor fluxuri de gaze modificate. În același timp, este un pas important pentru Fluxys în realizarea ambițiilor sale în ceea ce privește tranziția energetică.

Noua conductă va funcționa în paralel cu conducta de gaze naturale existentă între Desteldonk și Opwijk, pe o lungime totală de 44 de kilometri. Lucrările sunt programate să înceapă în martie 2023 și să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Această extindere a capacității rețelei Fluxys este considerată vitală având în vedere structura schimbată a aprovizionării cu gaze naturale în Europa. Dublarea conductei va crește capacitatea de preluare de la Zeebrugge cu 15 GWh/h, echivalentul energiei generate de 15 reactoare nucleare.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img