vineri, 19 aprilie, 2024

Opt zile pana la Mondial! Batalie apriga pentru titlul de golgheter al CM din Rusia. Iata principalii favoriti

Distribuie:

Publicat:

Au mai ramas doar opt zile pâna la startul evenimentului anului în fotbal, turneul final al Campionatului Mondial. Batalia pentru titlul de golgheter al Cupei Mondiale se anunta la fel de intensa ca si cea pentru titlul mondial. Mai jos aveti lista jucatorilor cotati cu cele mai mari sanse sa marcheze "pe banda rulanta" la CM.

Lionel Messi

Lionel Messi e creditat de casele de pariuri cu prima sansa de a fi cel mai bun marcator al turneului final din Rusia. Starul Barcelonei a parut cu gândul la Mondial înca de dinaintea finalului sezonului din Primera Division. Titlul mondial cu nationala tarii sale e marele vis al argentinianului în vârsta de 30 de ani. Messi are cifre impresionante pentru Argentina: a jucat 124 de meciuri si a marcat 64 de goluri, o medie de peste un gol la fiecare doua partide pentru reprezentativa "pumelor". Este golgheterul all-time al Argentinei.

Lionel Messi a cucerit titlul mondial Under 20, în 2005, si titlul olimpic, în 2008, însa un trofeu major alaturi de nationala de seniori a Argentinei îi lipseste înca din palmares. Messi a avut un nou sezon excelent la Barcelona si a cucerit pentru a cincea oara în cariera "Gheata de Aur", dupa ce a marcat 34 de goluri în ultimul sezon din Primera Division.

Cristiano Ronaldo

Marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo, este si el printre favoritii la câstigarea trofeului de golgheter. Portughezul a încheiat sezonul cu a treia Liga a Campionilor consecutiv, cu Real Madrid, si viseaza la un nou trofeu cu nationala tarii sale, dupa Euro 2016.

Ajuns la 33 de ani, Cristiano Ronaldo a marcat 44 de goluri în 44 de meciuri, în ultimul sezon, pentru Real Madrid. Capitanul Portugaliei detine atât recordul de selectii, 149, cât si al golurilor marcate, 81, pentru nationala lusitana.

Neymar

Neymar vine la Cupa Mondiala cu handicapul faptului ca n-a mai jucat niciun meci oficial din februarie, atunci când s-a accidentat în derby-ul dintre PSG si Olympique Marseille.

Brazilianul e însa principala speranta a selectionatei "auriverde" de a cuceri al saselea titlu mondial din istorie.
La 26 de ani, Neymar este al patrulea în topul golgheterilor all-time ai nationalei Braziliei, la o singura reusita distanta de Romario. Vedeta lui Paris Saint Germain a jucat deja de 84 de ori pentru Selecao, în tricoul careia a revenit cu gol în amicalul cu Croatia, din 3 iunie, câstigat cu 2-0.
Neymar a avut cifre excelente în primul sezon la PSG: a jucat 30 de meciuri si a marcat 28 de goluri pentru gruparea de pe Parc des Princes, în toate competitiile.

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann e omul de gol asteptat de Franta, care viseaza sa cucereasca în Rusia al doilea titlu mondial din Rusia. Golgheterul lui Atletico Madrid traverseaza o vara în care este anuntat de presa spaniola ca si transferat la Barcelona, în schimbul a 100 de milioane de euro, suma pentru care catalanii îl pot cumpara de la 1 iulie.
Griezmann a marcat 29 de goluri în 49 de meciuri, în ultimul sezon, pentru Atletico, iar pentru nationala Frantei are 20 de reusite în 53 de partide.

Harry Kane

Harry Kane se anunta principala arma a Angliei la Cupa Mondiala dupa un nou sezon de senzatie în tricoul lui Tottenham. Atacantul în vârsta de 24 de ani a marcat 30 de goluri în ultimul sezon din Premier League si 41 de reusite în cele 48 de partide disputate de londonezi în toate competitiile.
Kane a marcat 13 goluri în 24 de meciuri disputate în tricoul nationalei Angliei. A înscris si în amicalul cu Nigeria, câstigat cu 2-1.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku promite un Mondial de exceptie în Rusia, unde Belgia viseaza sa profite de talentul unei generatii de exceptie pentru a da marea lovitura si a lupta pentru titlul mondial.
Atacantul lui Manchester United a început foarte bine sezonul la noul sau club, Manchester United, însa n-a mentinut ritmul pâna la final si a încheiat sezonul cu 51 de goluri si 27 de meciuri în tricoul "diavolilor".

Lukaku (25 de ani) are o medie buna, de un gol la doua meciuri, în tricoul Belgiei: a marcat de 33 de ori în 67 de partide pentru nationala "diavolilor rosii", pentru care a debutat în 2010.

Thomas Muller

Thomas Muller a fost al doilea marcator al Cupei Mondiale din 2014, din Brazilia, în care Germania a cucerit al patrulea titlu mondial din istorie. Atacantul în vârsta de 28 de ani a marcat cinci goluri la ultimul Mondial si spera la o performanta similara în Rusia. Fotbalistul lui Bayern Munchen a marcat de 15 ori în 45 de meciuri, în ultimul sezon, pentru campioana Germaniei.
Muller a marcat pentru Germania 38 de goluri în 90 de partide. A înscris doar doua goluri în 2017 si 2018 pentru Mannschaft, contra Azerbaidjanului, în preliminariile CM, si împotriva Spaniei, în amicalul din martie.

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski vrea sa fie si la Mondialul din Rusia "masina de goluri" de la Bayern Munchen si e considerat printre favoritii la titlul de golgheter al turneului final.

Atacantul polonez a avut un nou sezon excelent la Bayern, cu 41 de goluri marcate în 48 de meciuri, în toate competitiile, si a ajuns la 151 de goluri în 195 de partide în tricoul bavarezilor.
Lewandowski (29 de ani) are o medie excelenta de reusite si la nationala Poloniei: a înscris 52 de goluri în 93 de partide.

Edinson Cavani

Edinson Cavani si Luis Suarez se anunta "gurile de foc" ale Uruguayului la Cupa Mondiala din vara, din Rusia. "Matadorul" Cavani pare însa principalul favorit din lotul sud-americanilor de a candida la trofeul de golgheter al turrneului final.

Atacantul lui Paris Saint Germain a marcat 40 de goluri în 47 de meciuri, în toate competitiile, în ultimul sezon pentru echipa sa de club. Cavani a ajuns la 100 de meciuri jucate pentru Uruguay si e al cincilea în topul meciurilor jucate pentru uruguayeni. Atacantul de 31 de ani al lui PSG a marcat 42 de goluri si e al doilea în topul golgheterilor all-time, la opt reusite distanta de coechipierul Luis Suarez.

Diego Costa

Diego Costa a revenit în iarna la Atletico Madrid special pentru a reintra în forma pentru Cupa Mondiala din vara, din Brazilia. Atacantul spaniol de origine braziliana nu are însa cifre extraordinare dupa revenirea la Atletico: a marcat sapte goluri în 23 de meciuri, în toate competitiile, pentru echipa lui Diego Simeone.

Dupa ce a debutat pentru tara sa adoptiva în 2014, atacantul, în vârsta de 29 de ani, a strâns 18 meciuri si sapte goluri pentru "Furia Roja", care spera sa revina în Rusia la zilele de glorie din perioada 2008-2012, în care a cucerit titlul mondial si doua titluri europene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img