joi, 18 aprilie, 2024

Orange a anunţat că intenţionează să preia un operator de cablu din Belgia

Distribuie:

Publicat:

Orange, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa, a anunţat marţi că intenţionează să preia o participaţie de 75% din acţiunile operatorului de cablu VOO SA din Belgia, în conformitate cu un acord care evaluează această firmă la 1,8 miliarde de euro, transmite Reuters.

VOO SA este un operator de telecomunicaţii care deţine o reţea de cablu în regiunea Valonia şi o parte în zona Bruxelles-ului. VOO oferă un portofoliu de telefonie fixă şi mobilă, Internet în bandă largă şi televiziune.

Prin preluarea pachetului majoritar la VOO, subsidiara Orange din Belgia va putea să lanseze "oferte convergente" de servicii. În prezent, Orange Belgium are propria sa reţea de telefonie mobilă, dar este nevoită să încheie contracte costisitoare cu rivalii pentru a oferi servicii broadband pe lângă serviciile de telefonie mobilă.

"O posibilă preluare a VOO de către Orange Belgium ar putea modifica peisajul de pe piaţa de telecomunicaţii din Belgia prin aceea că ar face dintr-un fost operator de telefonie mobilă un adversar serios pentru cei doi lideri de pe piaţa serviciilor convergente" susţin analiştii de la KBC Securities.

Posibilul acord din Belgia vine după ce anul trecut Orange a preluat un pachet de control la Telekom Romania Communications, al doilea cel mai mare operator de broadband din România, potrivit Agerpres.ro.

În luna septembrie a acestui an, Orange România a anunţat finalizarea tranzacţiei prin care a achiziţionat pachetul majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications de la OTE, în timp ce statul român deţine restul de 46% din acţiuni. Aproximativ 916.000 de clienţi cu servicii mobile asociate contractelor convergente vor avea acces, în următoarele luni, la conectivitate mobilă în reţeaua Orange. Serviciile mobile pentru aceşti clienţi sunt furnizate astăzi de Telekom Romania Mobile printr-un contract MVNO cu Telekom Romania Communications. Transferul între cele două reţele mobile se va petrece gradual şi toate schimbările vor fi comunicate în avans, astfel încât acest proces să fie cât mai simplu pentru clienţi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img