vineri, 29 martie, 2024

Orban, Tataru, Arafat si Ciuca, exercitiu de imagine la Vama Albita – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Sambata, 16 mai, prin Vama Albița au revenit în țară cei 42 medici și asistenți medicali care în perioada 30 aprilie – 15 mai, au executat o misiune de sprijin în lupta împotriva răspândirii pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova.Şapte persoane care au revenit în România, sâmbătă, după o misiune umanitară de 14 zile în Republica Moldova, au fost depistate cu noul coronavirus.Dintre cele 7 persoane infectate, un număr de 4 sunt cadre medicale (3 medici şi o asistentă medicală). Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună şi tratare în ţară.

Medicii și asistenții medicali participanți la această misiune sunt reuniți din mai multe orașe ale țării, activează în cadrul Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului Sănătății. Specializările acestora, în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă, le-au permis desfășurarea activităților de acordare a asistenței medicale, de îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și a celor de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul.

Deplasarea s-a realizat cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). De asemenea, IGSU a asigurat și legătura cu autoritățile responsabile din Republica Moldova, precum și asigurarea logistică.

La ceremonia de revenire în România a medicilor și asistenților medicali participanți la această misiune au asistat primul ministru, Ludovic Orban, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru , secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, inspectorul general al I.G.S.U., general de brigadă Dan-Paul Iamandi, prefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img