vineri, 29 martie, 2024

Ordin provizoriu de protectie, incalcat in localitatea Barbosi, comuna Hoceni

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși din cadrul Poliției Municipiului Huși au reținut un tânăr din Vutcani, comuna Vutcani, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare, violare de domiciliu  și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul provizoriu de protecție.

La data de 5 martie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși din cadrul Poliției Municipiului Huși au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Barboși, comuna Hoceni, județul Vaslui, cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 17 de ani, a încălcat măsurile dispuse împotriva sa prin ordinul de protecție provizoriu și ar fi amenințat-o pe bunica sa.

      Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că în ziua 5 martie, tânărul ar fi încălcat prevederile ordinului provizoriu protecție emis de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, la data de 2 martie și ar fi pătruns fără drept în locuința bunicii sale, unde ar fi proferat amenințări la adresa bătrânei de 53 de ani și la adresa unui unchi. Ordinul de protecție provizoriu a fost emis pe o perioadă de 5 zile, după ce prezumtivul agresor ar fi lovit-o pe bunica sa.

      Având în vedere faptul că acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite prin emiterea ordinului de protecție provizoriu, prin care era obligat să păstreze o distanţă de 100 metri faţă de bunica sa şi de locuinţa acesteia, precum și obligația de a nu o contacta, tânărul a încălcat cu bună ştiinţă prevederile ordinului de protecţie provizoriu.

  În aceeași zi, 5 martie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânăr pentru o perioadă de 24 ore, iar în ziua de 6 martie, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a tânărului.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img