vineri, 29 martie, 2024

Orele la care e cel mai bine sa iti bei cafeaua

Distribuie:

Publicat:

Potrivit site-ului teotrandafir.com, cafeaua nu ar trebui consumata intre orele 8 si 9 dimineata, adica exact in momentul in care multi fac asta. Un studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la Harvard arata ca, din cauza ritmului nostru biologic, ora 8 nu este tocmai potrivita pentru a bea cafea. Licoarea nu ar avea un rost prea mare in acel interval orar, intrucat in acele momente ale zilei corpul nostru produce cortizon, un hormon menit oricum sa ne trezeasca in mod natural.

Asta inseamna ca, intre orele 8 si 9, organismul nu are nevoie de energizanti externi. Ba, mai mult, vei deveni imun la efectele cafelei daca obisnuiesti sa o bei in jurul orei 8.

Vestea buna este ca cercetatorii au identificat si momentele ideale pentru a ne hrani organismul cu cafea. Potrivit aceluiasi studiu, pe timpul zilei nivelul de cortizon din organism poate sa scada, astfel ca cel mai bun interval de a bea o cafea este cel cuprins intre 9:30 si 11:30, urmat de un altul intre 13:30 si 17:00. Dupa aceasta ora nu se recomanda cafeaua, intrucat riscam sa adormim greu si sa ne trezim si mai obositi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img