vineri, 29 martie, 2024

Ouă de ciocolată ”fashion”, realizate la Barlad în scop caritabil

Distribuie:

Publicat:

Ouăle ''fashion'' de ciocolată fabricate zilele acestea la Bârlad îşi aşteaptă cumpărătorii, banii strânşi în urma licitaţiei urmând să fie donaţi unor copii dintr-un centru social din Bârlad al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

Creatoarea acestor mici capodopere dulci este Ada Cazacu, o fostă jurnalistă de radio din Bârlad, absolventă de fizică, pasionată de frumos şi câştigătoare în ultimii trei ani la rând a Trofeului "Tortul Anului", în cadrul expoziţiei internaţionale "GastroPan".

Obişnuită cu performanţa, după ce a dus cofetăria la rang de artă, Ada a simţit că vrea să facă şi altceva. Astfel, s-a gândit la o reinterpretare a ideii de "fashion" şi a creat ouă de ciocolată speciale, plecând de la ideea că orice lucru simplu poate fi înnobilat. Drept bază de lucru a avut nişte ouă simple, făcute la o fabrică de ciocolată din Cisnădie, a unui bun prieten, tot bârlădean – ciocolatierul Florin Bălan.
 

 

 

"Plecând de la ideea că se pot înnobila nişte ouă obişnuite, simple am ajuns să creez ouăle "fashion". Un ou are nişte figurine specifice sărbătorilor pascale,
mi-a venit ideea să fac acest colaj, astfel încât, pe ansamblu, să fie un ou vesel, frumos, deosebit, iar altul este decorat în stil baroc. Am vrut să fie altceva, pentru că "fashion" nu înseamnă numai modă, înseamnă creativitate spusă în diverse feluri", a spus Ada Cazacu.

Pe lângă cele două ouă de ciocolată, fiecare de câte jumătate de metru, care vor fi scoase la licitaţie pornind de la suma de 300 de euro, au mai fost create trei ouă mai mici, al căror cost va începe de la 50 de euro.

Pentru executarea lor, Ada Cazacu a folosit cea mai bună ciocolată, cu 70 la sută masă de cacao, vopsele naturale şi alte ingrediente speciale, toate de calitate superioară. Practic, pe oul simplu de ciocolată, cu un poş, aşa cum fac marii ciocolatieri, s-a făcut decorarea, s-au pus figurine, s-au efectuat picturi, care dau o notă vintage, s-au creat ornamente speciale.
 

 

"Calitatea înseamnă frumuseţe, nobleţe şi în cazul de faţă structură, pentru că un astfel de ou poate rezista fără probleme, la temperatură ambientală, chiar şi ani întregi", explică Ada Cazacu.

Un astfel de ou poate fi făcut într-o zi sau două, dar executarea lui ar putea dura şi mai mult, în funcţie de starea celui care lucrează, de inspiraţia sa.

Ada Cazacu a făcut pentru aceste sărbători pascale ouă de 50 de centimetri, dar pregăteşte deja un ou de ciocolată mult mai mare, cel mai mare făcut vreodată în România.
 

 

Recunoaşte că punctul său forte nu este să lucreze cu ciocolată, dar spune că acest nou început o face să se simtă mândră şi o impulsionează să creeze în continuare lucruri speciale.

"Am luat de trei ori premiul I în România inventând gusturi noi, am luat premiul I pentru cozonaci, punctul meu forte fiind creativitatea în domeniul gustului şi al design-ului pe torturi. Pentru mine este o premieră, dar sunt mândră pentru că este un început'', a mărturisit Ada Cazacu. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img