vineri, 26 aprilie, 2024

Părintele Visarion Alexa e acuzat de o a doua femeie de agresiune sexuală: “La mine abuzul a fost viol”

Distribuie:

Publicat:

Părintele Visarion Alexa e acuzat de o a doua femeie de agresiune sexuală. Ancheta continuă în cazul preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală. O altă femeie l-a acuzat pe acesta de viol, sub protecția anonimatului. Aceasta susține că ar fi făcut plângere la biserică, dar nu ar fi avut curajul să apeleze la ajutorul autorităților.

Părintele Visarion Alexa e acuzat de o a doua femeie de agresiune sexuală. Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, este așteptat, miercuri dimineață, la secția de poliție din localitatea Joița, pentru controlul judicioar impus de instanță. Parchetul insistă ca acesta să fie arestat preventiv, iar contestația procurorilor se va judeca luni la Tribunalul București.

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh' din București, a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile. Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat luni că va începe ancheta în acest caz. De asemenea, a anunțat că preotul a fost suspendat de la slujirea preoțească. O altă femeie susține pe Facebook că ar fi fost victima părintelui Visarion Alexa, chiar în chilia preotului.

Părintele Visarion Alexa e acuzat de o a doua femeie de agresiune sexuală

Preotul Visarion Alexa a fost acuzat de agresiune sexuală. O femeie a susținut că a fost atinsă în zonele intime la spovedanie, iar în cazul acestuia a fost deschisă o anchetă. Pe internet au apărut noi mărturii ale altor potențiale victime.

O altă femeie îl acuză de viol. „La mine abuzul a fost viol', acuza sub protecția anonimatului o altă femeie. Părintele nu a dorit să comenteze această acuzație și i-a interzis avocatei sale să vorbească cu presa.

„Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa”

Cea de-a doua presupusă victimă și-a protejat identitatea și a declarat pe Facebook că ar fi fost victima parintelui Visarion Alexa. Aceasta susține că ar fi fost violată chiar în chilia preotului. Femeia susține că nu a apelat la ajutorul autorităților, deoarece îi era teamă că nu o să fie crezută.

„Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată. Mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut', a declarat o presupusă victimă a preotului.

În comuna unde locuiește preotul, locuitorii se tem să vorbească despre acest subiect. Pentru moment, preotul se află sub control judiciar. Acesta ar fi fost înregistrat doar audio de către femeia care îl acuză că ar fi agresat-o sexual.

Preotul Visarion Alexa a fost suspendat de BOR

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a anunțat într-un comuncat de presă, că Arhiepiscopia Bucureștiului a început o anchetă după ce părintele Visarion Alexa a fost acuzat de agresiune sexuală. Preotul a fost suspendat de la slujirea preoțească, până la finalizarea anchetei.

O femeie a depus plângere la poliție în urmă cu aproximativ o lună, acuzându-l pe Visarion Alexa de agresiune sexuală, în timpul spovedaniei. Dosarul urmează să fie înaintat Tribunalului București, magistrații de aici vor decide dacă preotul va ajunge după gratii sau va fi cercetat în stare de libertate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img