joi, 28 martie, 2024

P.T.F. Albita: Ansamblu de vehicule condus de un sofer cu permis necorespunzator

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita cerceteaza un barbat, cu cetatenie romana si Republica Moldova, care conducea un ansamblu de vehicule desi, permisul de conducere valabil detinut nu ii dadea acest drept.

In data de 12 februarie, in jurul orei 18.00 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de iesire din tara, Grigore I., cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 60 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format  dintr-un microbuz si o remorca, ambele inmatriculate in Republica Moldova.

“In urma verificarilor specifice efectuate la controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca Grigore I. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria „B” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule in cauza ii este necesara  categoria „BE”.” declara Irina Mirica, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate Grigore I. a declarat ca  a preluat ansamblul de vehicule din apropierea P.T.F. Albita  si nu avea cunostinta ca permisul de conducere valabil detinut nu ii dadea dreptul.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img