sâmbătă, 20 aprilie, 2024

P.T.F. Albita : Scop nobil, mijloace ilegale

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari asupra unui barbat cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, care a vrut sa-i gaseasca un loc de munca in Cehia unei prietene, folosind un document de identitate fals.
 
In data de 22 octombrie, in jurul orei 14.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-au prezentat, pentru a intra in tara Ion A., in varsta de 39 de ani, cu dubla cetatenie, romana si R.Moldova si  Vitaliia K., cetatean ucrainean, in varsta de 38 de ani, calatorind ca pasageri intr-un autocar marca Mercedes,  inmatriculat in R. Moldova.

In baza analizei de risc pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra persoanelor si bagajelor, in urma caruia a fost descoperita, ascunsa si nedeclarata, in borseta lui Ion A. o carte de identitate cu insemnele autoritatilor romane, care avea imprimata fotografia Vitaliiei K.

„Cu ocazia verificarilor specifice efectuate lucratorii nostri au stabilit ca documentul in cauza este fals.  Cu privire la cele constatate, Ion A. a declarat ca a procurat respectivul document, pentru cetateana ucraineana, de la o persoana  ale carei date nu le cunoaste, platind suma de 250 Euro pentru a ocupa mai usor un loc de munca in Cehia. „ declara Irina MIRICA – purtator de cuvant din cadrul al S.T.P.F. Vaslui

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la fals material in inscrisuri oficiale.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img