joi, 28 martie, 2024

Padurile ajunse faimoase in toata lumea, fantome, blesteme si povesti terifiante

Distribuie:

Publicat:

In Romania se afla locuri pline de mister si legenda. Sunt acele taramuri unde vantul nu bate si au loc fenomene descrise ca fiind paranormale. Fie ca este vorba de paduri, cladiri vechi sau rauri, locurile considerate bantuite ale Romaniei aprind imaginatia oricui.

In orice loc din lume paranormalul a facut parte din viata comunitatilor. Lucrurile inexplicabile, luminile ciudate care cadeau pe siluetele copacilor sau pur si simplu intamplarile tragice care au marcat comunitatea au aprins imaginatia oamenilor. Si in Romania, paranormalul vietuieste in imaginarul si mentalitatea oamenilor. Sunt numeroase locuri considerate bantuite sau in care se intampla lucruri ce sfideaza rationalul. Aceste locuri ale fantomelor si fenomenelor paranormale sunt fie cladiri istorice, cu un trecut zbuciumat, fie paduri ce provoaca fiori celor ce le strabat.   

Triunghiul Bermudelor de Romania    

Padurile ocupa un loc aparte in traditia locurilor bantuite. Multe dintre acestea sunt stranii, unele populate cu arboret deformat si siluete enigmatice. In Romania, o astfel de padure are o reputatie de cosmar, un adevarat triunghi al Bermudelor carpato-danubiano-pontic in care paranormalul este la el acasa. Este vorba despre Padurea Hoia Baciu situata in vestul localitatii Cluj Napoca. Inca din anii comunismului, acest loc a devenit celebru in toata lumea pentru activitatile paranormale. Desi relativ recenta popularizata aceasta padure de stejar este renumita pentru „blestematiile“ sale inca din evul mediu. 

Localnicii spun ca din mosi-stramosi padurea Baciu este un loc straniu, unde cele mai adanci temeri prin viata. Practic de la primii pasi in padure teama patrunde in sufletul drumetului. Marturiile spun ca frica este insotita de greata,ameteli si senzatia de a fi in permanenta urmarit de cineva. Mai mult decat atat tehnicianul-militar Emil Barnea la sfarsitul anilor 60 spunea ca in padurea Baciu a vazut inclusiv OZN-uri. Acest loc este considerat la nivel international un soi de Poltergeist, o zona in care cele mai adanci cosmaruri prind viata.    

Padurea a fost studiata din punct de vedere al efectelor paranormale inca din perioada comunista de catre biologul Alexandru Sift. Mai apoi au venit amatori de paranormal, dar si specialisti in acest domeniu din toata Europa. Daca cei care doresc sa incerce senzatii tari cauta padurea Baciu pentru a-i afla secretele, localnicii, asa cum au facut-o si inaintasii lor, o evita ca pe un mare rau si un loc blestemat. Desi a fost studiata, padurea Hoia Baciu si-a pastat secretele si ramane un mare mister, fiind asezata pe harta locurilor bizare sau bantuite ale lumii. 

Padurile blestemate   

Padurea Hoia Baciu nu este singura zona forestiera considerata un loc al raului. Pe tot teritoriul Romaniei, sunt astfel de paduri blestemate. Bineinteles, nici pe departe la fel de faimoase sau cu efecte paranormale atat de documentate ca ale stejaretului de langa Cluj. Padurea Radovan din Dolj este un astfel de loc considerat bantuit. Se spune ca satele din jur sunt terorizate de aparitia unei mirese fantomatice. La fel si cei care se aventureaza in adancurile padurii. Legenda spune ca este o fata care a venit in Radovan pentru a se angaja la un gospodar. Fiind frumoasa, acesta a violat-o. Ramasa insarcinata si rusinata de satean, fata s-a spanzurat in padure. De atunci legenda spune ca fata bantuie zona. Mai mult decat atat, un grup de tineri sustin ca ar avea si un video cu aparitia fantomatica in padure.    

Bantuita ar fi si padurea Trivale de la Pitesti, unde sunt numeroase legende privind aparitii fantomatice si ritualuri satanice. Padurea Calugareasca din Baragan isi are si ea povestile ei. In acest loc se spune ca nici vantul nu bate, iar suflete nelinistite bantuie. Legenda spune ca in aceasta padure calugarii care si-au facut schit intr-o poiana au fost schingiuiti si omorati in chinuri de turci. De atunci bantuie acest loc. De fantome nu duce nici o padure de langa localitatea Cerbu, comuna Copalau, judetul Botosani, dar nici Padurea Boldu-Creteasca de langa Bucuresti.   

Castelele in care spiritele fac legea   

Vechile cetati si castele sunt prin traditie locuri bantuite si se altfel se afla in topul preferintelor amatorilor de senzational. Cum teritoriul de astazi al Romaniei a fost locuit din cele mai vechi timpuri si automat a fost si martorul unor crime si atrocitati ale vremii, fantomele nu intarzie sa apara in vechile lacasuri. Nu exista castel fara fantomele sale legendare. Cele mai renumite sunt insa Castelul Banffy sau Cetatea de la Poienari. In primul, se spune ca se aud zgomote inexplicabile si este bantuit de fantome ale celor ucisi miseleste. Cetatea Poienari este un loc legat de voievodul Vlad Tepes si automat a reusit sa aprinda imaginatia. De altfel legenda spune ca pentru construirea acestui „cuib de vulturi” au murit sute de oameni, chinuiti sa munceasca pana la epuizare. Spiritele lor ar bantui inca locul. De notorietate este si castelul Iuliei Hasdeu de la Campina. 

Pentru amatorii de paranormal si spiritism, castelul adolescentei moarte inainte de vreme este aproape pe acelasi plan cu padurea Hoia Baciu. A fost construit de Bogdan Petriceicu Hasdeu tocmai in urma unor activitati paranormale. Carturarul roman a ridicat palatul la ”indicatiile” fiicei sale moarte, indicatii transmise acestuia prin sedinte de spiritism. Se spune ca aici Hasdeu lua legatura cu sufletul copilului. Si astazi se vorbeste despre zgomote misterioase, despre cantece la pian si de spiritul lui Hasdeu urland ca un lup. Imaginatia oamenilor a umplut de fantome si Castelul Corvinestilor, Branul sau conacele boierilor in care au avut loc crime sau morti misterioase. Totodata, desi nu este castel, o casa de pe Manta Rosie din Iasi, este si ea considerata unul dintre cele mai infioratoare si bantuite locuri din Romania. A fost in secolul XIX locuinta ultimului calau al Iasiului, Gavrila Buzatu. Unii oameni de prin partea locului spun ca fostul calau dar si victimele sale bantuie locul.  

Romania drumurilor bantuite   

In tara noastra nu doar conacele, castelele, padurile si smarcurile sunt bantuite, dupa cum spun legendele. Ci si drumurile. Accidentele cumplite nasc automat fantome, in special pentru cei cu imaginatia bogata. Drumurile Romaniei au si ele locurile lor bantuite. De exemplu la Gaesti, este Troita Miresei, un loc unde, in 1936, o femeie murea in ziua nuntii sale in urma unui accident rutier. In acel loc a fost ridicata o troita. Ei bine de atunci, drumul ar fi bantuit de aceasta mireasa neimpacata. Nu este singurul loc de acest gen. In orice loc insemnat de un cumplit accident rutier, sunt si fantome. De exemplu in judetul Botosani, localnicii din Dolina vorbesc despre fantomele si aparitiile stranii ale unor victime ale accidentelor rutiere de pe drumul Botosani-Dorohoi, renumit pentru numarul mare de morti. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img