vineri, 29 martie, 2024

Papa Francisc, lectii despre fericire in era tehnologiei

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc continua sa vorbeasca despre tehnologie in prelegerile sale. De aceasta data, suveranul pontif le-a spus adolescentilor adunati la Jubileul Tinerilor in Piata San Pietro de la Vatican ca fericirea nu este o aplicatie care poate fi descarcata pe telefon.

“Fericirea voastra nu are pret. Nu poate fi cumparata. Nu este o aplicatie care poate fi descarcata iar ultima inovatie nu va va aduce libertate si maretie in dragoste”, a spus Papa multimii de adolescenti veniti la Vatican pentru sarbatoarea de trei zile dedicata lor, relateaza The Guardian.

Papa Francisc le-a mai spus adolescentilor ca nu trebuie sa se lase distrasi de la “adevarata comoara” si nu trebuie sa creada ca viata este frumoasa doar cand ai multe lucruri.

“Aveti grija la cei care vor sa va faca sa credeti ca sunteti importanti doar daca pareti puternici, ca eroii din filme, sau doar daca purtati ultima moda”, a mai aratat suveranul pontif, in varsta de 79 de ani.

El a fost ascultat de aproximativ 70.000 de adolescenti, cu varste cuprinse intre 13 si 16 ani, care au fost prezenti in Piata San Pietro de sambata pana luni.

Nu este insa prima cand suveranul pontif vorbeste de tehnologie. La inceputul anului, in mesajul din cadrul Zilei Mondiale a Comunicatiilor, acesta a spus ca Internetul si retelele sociale sunt “un dar de la Dumnezeu daca sunt folosite cu intelepciune”. Pontiful a avertizat insa impotriva fenomenului inlocuirii oamenilor cu “masini fara suflet”, spunand ca daca tehnologia ne scapa din maini, planeta se va transforma incet intr-o “gradina goala spre bucuria putinilor alesi”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img