joi, 25 aprilie, 2024

Parazitii intestinali pot trai in noi ani de zile: Cum sa scapi de ei pentru a nu suferi de tromboze venoase sau soc anafilactic

Distribuie:

Publicat:

Deoarece nu întotdeauna își manifestă prezența, paraziții intestinali pot trăi în noi ani de zile. Stau în tractul nostru digestiv, fără să știm. Și favorizează apariția unor afecțiuni precum cefaleea, flebitele, trombozele venoase și chiar a șocului anafilactic.

Paraziții intestinali sunt organisme vii care trăiesc în interiorul unor “gazde” de origine umană sau animală. Cele mai răspândite infecții parazitare afectează peste 30% din populația lumii. Acestea sunt giardioza, ascaridioza, oxiuraza și trichineloza.

Cum apar paraziții intestinali

Consumul de carne crudă sau insuficient preparată, fructele și legumele nespălate, igiena precară și sistemul imunitar slăbit sunt principalele cauze ale apariției infecțiilor parazitare. Ouăle paraziților, înghițite odată cu apa sau alimentele contaminate, ajung în intestinul subțire. Sub influența sucurilor intestinale, se transforma în larve. Apoi străbat peretele intestinal și trec în colon sau, transportate de sânge, ajung în ficat, stomac sau plămâni. Deoarece infecțiile parazitare pot fi asimptomatice, se recomanda vizitele perioadice la doctor si efectuarea seturilor de analize obligatorii, recomandă libertateapentrufemei.ro.

Cine sunt inamicii principali

Giardioza ii afecteaza deopotriva pe copii si pe adulti, prin inghitirea de alimente infestate cu chisturi de Giardia Lamblia. In intestin, aceste chisturi se transforma in larve si se prind de mucoasa intestinala cauzand diaree, malabsorbtie, greturi si varsaturi.

Ascaridioza este cauzata de infestarea cu viermi numiti popular Limbrici. Din intestin, larvele ajung, prin sange, in plamani unde se transforma in Limbrici adulti si se reintorc in tubul digestiv pentru a se inmulti. Limbricii cauzeaza greturi, varsaturi, lipsa poftei de mancare, crampe si balonare.

Oxiuraza este o infectie datorata unor viermi de un centimetru care migreaza in portiunea terminala a colonului si care dau senzatia de mancarime la nivelul anusului, in special noaptea. Acest lucru se datoreaza faptului ca viermii femele ies noaptea din anus in zona perineala si isi depun aici ouale. Simptomele oxiurazei nu sunt puternice si de cele mai multe ori, persoanele care sufera de aceasta afectiune nu le dau importanta ajungand sa se trateze doar atunci cand s-a instalat o forma severa.

În cazul trichinelozei, parazitul care o cauzeaza, numit Trichinella spiralis, se deplaseaza prin vasele limfatice si sanguine pana la nivelul musculaturii striate unde formeaza chisturi. Cei mai afectati sunt muschii diafragmei, laringelui, limbii, intercostali si bicepsi. In primele 3-4 zile, persoanele infectate cu Trichinella nu prezinta alte simptome decat usoare tulburari digestive. Dupa perioada de incubatie, la peste 80% dintre bolnavi, se formeaza edeme la nivelul fetei, de unde si denumirea populara de “boala capetelor umflate”.

Cum scapi de giardia prin metode naturale. Sucul de grepfrut

Sucul de grepfrut este benefic nu numai pentru calitățile sale antioxidante, vitaminizante și pentru stimularea imunității. Are și proprietatea de a combate giardia și alți paraziți intestinali. Poate curăța tractul digestiv fără a avea efecte secundare și fără a afecta bacteriile benefice aflate în intestin. Atenție însă dacă faci, în același timp tratament cu antibiotice sau cu alte medicamente alopate. Poate să diminueze acțiunea lor.

Cucurbitacinul, substanță care se găsește în semințele de dovleac, are efect laxativ și antiinflamator. Semințele de dovleac se iau de dimineață pe stomacul gol, cojite și zdrobite, îndulcite cu puțină miere. Copiii de vârstă școlară vor consuma o cantitate de 100 g şi cei mai mici – 50 g. Pentru adulți sunt necesare 150-200 g. După una-două ore se administrează ceai de crușin sau un alt ceai laxativ (preparat cumpărat de la magazinele cu produse naturale sau farmacii). Ceaiurile laxative nu se folosesc în sarcină.

Semințele de lămâie sunt un excelent remediu contra oxiurilor. Se zdrobesc două lingurițe de sâmburi, se amestecă cu miere și se iau dimineaţa pe stomacul gol, timp de cinci-șase zile la rând. Se mai poate face un preparat dintr-o lămâie cât mai bogată în sâmburi. Se zdrobește tot fructul. Se lasă la macerat în apă cu miere, se stoarce și se bea seara la culcare. Cura durează o săptămână.

Sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img