vineri, 29 martie, 2024

Parcul tematic Universal Beijing a fost deschis oficial, semnalând dezvoltarea economică rapidă a Chinei

Distribuie:

Publicat:

Mult așteptata "stațiune" Universal Beijing a fost deschisă în mod oficial luni. Turiști entuziaști au venit din toată țara în parcul tematic, în ciuda vremii ploioase din capitală și a măsurilor stricte de prevenire a epidemiei COVID-19 din China de Est.

Marea ceremonie de deschidere a avut loc luni dimineață în mijlocul ploii, cu spectacole la care puteau fi văzute numeroase personaje de film clasic din cadrul Universal. Cai Qi, secretar al Comitetului municipal CPC Beijing, Hu Heping, ministrul culturii și turismului din China, Chen Jining, primarul Beijingului, și Tom Williams, președinte și director executiv al Universal Parks & Resorts, au participat la ceremonia de deschidere, potrivit globaltimes.cn.

Stațiunea și-a deschis oficial porțile pentru a-și întâmpina prima zi de turiști, care au fost văzuți fugind în stațiune și strigând cu mare bucurie în videoclipurile postate pe internet.

Cu Citywalk și alte șapte terenuri tematice, inclusiv Minions, Harry Potter și Kung Fu Panda, Universal Beijing Resort a atras nu numai iubitorii parcurilor de distracții, ci și fanii filmelor de la Hollywood din China.

Există aproximativ 10.000 de locuri de parcare la parcările de la sol și o clădire cu șase etaje destinată automobilelor celor care vizitează stațiunea. Aproape o pătrime din aceste locuri fiind luate de vizitatori după o oră de la deschiderea parcului.

Pe fondul exploziei COVID-19 din provincia Fujian din China de Est, stațiunea a lansat o serie de măsuri stricte de prevenire a epidemiei, inclusiv limitarea numărului de vizitatori și cerința de scanare a codului de sănătate în diferite zone.

aproape toate facilitățile și magazinele interioare necesită scanarea codului de sănătate. Există personal în diferite zone care le reamintesc în permanență vizitatorilor să poarte măști, iar la intrarea fiecărei facilități de distracție este asigurat un dezinfectant pentru mâini.

„Mi-am scanat codul de sănătate de cel puțin 20 de ori și am folosit dezinfectante pentru mâini de cel puțin 10 ori”, a declarat pentru Global Times un vizitator. El a spus că măsurile sunt "de înțeles", având în vedere numărul mare de vizitatori, fiind prezenți mulți copii și persoane în vârstă.

Autoritățile locale, inclusiv biroul de securitate publică din districtul Tongzhou din Beijing, și-au intensificat eforturile pentru a asigura deschiderea lină a stațiunii.

Popularitatea de care se bucură parcul tematic, în special pe fondul epidemiei COVID-19, a beneficiat de eforturile excelente de control al virusului din China, a declarat pentru Global Times Jiang Yiyi, șef adjunct al Școlii de Sporturi și Turism din cadrul Universității Sportive din Beijing.

Cu excepția câtorva zone cu risc mediu spre mare din China, turismul în majoritatea provinciilor și regiunilor a revenit la normal, inclusiv călătoriile trans-provinciale, care au pregătit calea pentru deschiderea stațiunii, a spus Jiang, adăugând că implementarea măsurilor stricte de prevenire sunt, de asemenea, esențiale.

Se așteaptă o performanță economică excelentă

Fiind al cincilea parc tematic Universal Studios din lume și al treilea în Asia, Universal Beijing Resort s-a deschis după 20 de ani de planificare și construcție. Yang Lei, șef adjunct al districtului Tongzhou din Beijing, unde se află stațiunea, a declarat pentru site-ul de știri interne yicai.com că, având o investiție totală de 53 miliarde de yuani (8,2 miliarde de dolari), se estimează că stațiunea va avea un venit anual de peste 10 miliarde yuan.

După deschiderea oficială, numărul vizitatorilor anuali al stațiunii este estimat să varieze între 10 și 12 milioane, au spus rapoartele mass-media, citând Yu Xuezhong, vice-manager al Grupului de Turism din Beijing.

Stațiunile universale pentru studiouri și Disneyland sunt parcuri tematice de clasă mondială, care trebuie să fie susținute de piețele de consum la scară largă. Există acum două parcuri tematice Disneyland în China: unul în regiunea administrativă specială din Hong Kong, bazându-se pe piața din zona Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay; alta în Shanghai, bazându-se pe regiunea Delta fluviului Yangtze. Și Universal Beijing Resort se bazează pe regiunea integrată Beijing-Tianjin-Hebei din partea de nord a Chinei, a declarat Jiang.

Toate cele trei orașe au rezidenți la scară largă și atrag un număr mare de vizitatori în fiecare an. De exemplu, Beijingul găzduiește 20 de milioane de locuitori și este o destinație pentru mai mult de 200 de milioane de călătorii atât din țară, cât și din străinătate anual înainte de pandemie, a remarcat Jiang.

Pe baza analizei efectuate de Qunar.com, cheltuielile medii ale turiștilor care vizitează stațiunea sunt de aproximativ 3.300 de yuani în timpul sărbătorilor de Ziua Națională. Și în jur de 2.500 de yuani în perioadele normale.

Situate în zonele majore din sudul și nordul Chinei, cele trei parcuri tematice dezvăluie o linie de nivel pentru deschiderea Chinei către lumea exterioară și reflectă dezvoltarea economică rapidă a Chinei și o piață de consum din ce în ce mai vibrantă, au spus experții.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img