vineri, 29 martie, 2024

Parintii copiilor cu handicap, scutiti de impozite. Reusita unei deputate PSD

Distribuie:

Publicat:

Deputata PSD Tamara Ciofu a reusit sa introduca scutirea de impozite pentru parintii copiilor cu hanidcap in Noul Cod Fiscal aprobat recent.

Initiativa a fost sustinuta de inca doi parlamentari de Botosani, deputatul Andrei Dolineaschi si senatoarea Doina Federovici, dar si de Ovidiu Portariuc primarul municipiului Botosani care au trimis memorii catre Ministerul Finantelor si au sustinut propunerea in cadrul dezbaterilor parlamentare.

Noile prevederi arata ca parintii copiilor cu handicap grav sau accentuat si ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiti de plata impozitului pe cladirea de domiciliu si pe terenul aferent acesteia, precum si de plata impozitului pe autoturism. In afara de aceste scutiri, autoritatile locale vor putea sa dispuna pentru parintii copiilor din aceasta categorie alte reduceri de taxe aflate in competenta acestora.

“Un lucru profund incorect care trebuia indreptat”

“In Romania sunt peste 43.000 de copii cu handicap grav care nu pot beneficia de scutirile de impozite prevazute pentru adultii aflati in aceasta situatie. Dar, este evident ca sarcina financiara pentru ingijirea acestor copii ii impovareaza pe parintii acestora. Era deci un lucru profund incorect care trebuia indreptat. Acest lucru mi-a fost semnalat de mai multi alegatori din colegiul meu si le multumesc celor din Guvern si celorlalti parlamentari PSD de Botosani care au inteles sa sprijine acest proiect”, a declarat Tamara Ciofu.

Scutirile de taxe pentru parintii copiilor cu handicap vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2016, o data cu noul Cod fiscal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img