vineri, 29 martie, 2024

Parintii lui Ionut Anghel, copilul sfasiat de caini, retraiesc cel mai cumplit cosmar! Credeau ca s-a terminat totul, insa primesc o noua lovitura

Distribuie:

Publicat:

Ionut Anghel a fost ucis in septembrie 2013 de o haita de caini pe terenul unei societati comerciale, din apropierea Parcului Tei din Capitala.

La mai bine de doi ani de la disparitia baietelului lor, parintii lui Ionut Anghel ajung din nou in fata judecatorilor, obligati sa retraiasca cosmarul mortii lui Ionut, in conditiile in care administratorul societati comerciale ce detinea terenul si Administratia Domeniului Public Sector 2 au atacat decizia primei instante.  Asa cum cere procedura, magistratii vor reanaliza probele din dosarul uciderii lui Ionut. Primul termen a fost stabilit pentru data de 16 februarie.

Intr-o prima faza a procesului, la finalul lunii mai 2015, Judecatoria Sectorului 2 a dispus despagubirea familiei Anghel “dupa cum urmeaza: – 600.000  euro (echivalent in lei la cursul B.N.R. din data platii), cu titlu de daune morale catre partea civila Anghel Ion Valentin(n.r – tatal baietelului), 600.000 euro, cu titlu de daune morale catre partea civila Anghel Andreea(n.r. – mama copilului) si 1.200.000  euro  cu titlu de daune morale catre partea civila Anghel Andrei(n.r. – fratele lui Ionut)”. In acelasi timp, Administratia Domeniului Public Sector 2 trebuia sa plateasca o amenda  de 300.000 lei pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.  SC Tei Rezidential SRL BUCURESTI a fost condamnata la “pedeapsa amenzii penale in cuantum de 300.000  lei pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa”, iar Constantin Ciorascu, administratorul societatii, a primit trei ani inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.

Ionut Anghel a fost omorat de caini

Dosarul penal legat de moartea lui Ionut Anghel a fost deschis in 3 septembrie 2013 de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, avand in vedere complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acesteia. In 27 septembrie 2013, PICCJ anunta ca Administratia Domeniului Public a Sectorului 2, reprezentantii SC Tei Rezidential si Constantin Ciorascu, proprietarul terenului unde Ionut Anghel a fost omorat de caini, sunt urmariti penal in dosarul in care se fac cercetari pentru ucidere din culpa. Procurorul nota ca acestia “nu au asigurat cadrul organizatoric apt sa preintampine atacul canin asupra minorului Anghel Ionut, prin mentinerea integritatii imprejmuirii, pentru tinerea cainilor societatii exclusiv in interiorul perimetrului ingradit al firmei, si prin indeplinirea obligatiilor ce decurg din legislatia referitoare la detinerea de caini, inclusiv a celor periculosi sau agresivi, imprejurari care au dus la moartea minorului”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img