joi, 25 aprilie, 2024

Parintii pot fi acuzati de rele tratamente daca nu isi vaccineaza copiii

Distribuie:

Publicat:

Proiectul Legii vaccinarii a fost publicat, marti, pe site-ul Ministerul Sanatatii. Documentul prevede „sesizarea institutiilor abilitate privind constatarea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului de catre parinti sau reprezentanti legali in cazul minorului care implineste varsta de 3 ani si nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzatoare varstei”.
Potrivit proiectului de lege, printre atributiile Comisiilor Judetene de Vaccinare si a Municipiului Bucuresti se numara sesizarea serviciul public de asistenta sociala si directia generala de asistenta sociala si protectia copilului privind neglijarea medicala si incalcarea drepturilor copilului de catre parinti sau reprezentanti legali in cazul minorului care implineste varsta de 18 luni si nu a inceput sau a intrerupt schema privind vaccinurile obligatorii.
De asemenea, comisiile sesizeaza institutiile abilitate privind constatarea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului de catre parinti sau reprezentanti legali in cazul minorului care implineste varsta de 3 ani si nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzatoare varstei.
„Vaccinarea copilului constituie responsibilitatea parintelui pentru asigurarea starii de sanatate a copilului. Pentru vaccinarile obligatorii, furnizorul de servicii medicale are obligatia de a informa parintii sau, dupa caz, reprezentantul legal al copilului cu privire la calendarul national de vaccinare, consimtamantul acestora pentru vaccinare fiind prezumat, cu exceptia situatiei in care parintii sau, dupa caz, reprezentantul legal refuza, in scris, vaccinarea”, se mai spune in textul citat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img