joi, 28 martie, 2024

Patru schelete de dinozaur, licitate la Paris

Distribuie:

Publicat:

Patru schelete de dinozauri din perioadele Jurasic si Cretacicsuperior (cu varste intre 72 si 161 de milioane de ani) vor fi scoase la licitatie la 16 aprilie, a anuntat Hotelul Drouot care va gazdui vanzarea, potrivit AFP. Estimate intre 600.000 si 700.000 de euro, un Ornitholestes, unul dintre cele mai agile si feroce carnovore, si un Othnielia, dinozaur ierbivor, descoperit in comitatul Johnson din Wyoming, Statele Unite, vor fi propusi impreuna intr-o scena de lupta. 

Un alt cuplu, format dintr-un Hypacrozaur si puiul sau, descoperiti in Montana, vor fi de asemenea in catalog avand o estimare maxima stabilita la 900.000 de euro. In cursul aceleiasi sesiuni de vanzari, vor fi licitate 11 pietre de natura extraterestra, intre care un frgment cazut de pe Luna pe Pamant acum mai multe sute de ani si care cantarette 371 de grame. 

Estimata la 45.000 de euro, o impresionanta urma de amonit, o molusca cefalopoda, care descrie traseul parcurs de animal pe fundul marii, pe o distanta de 13 metri, acum aproape 150 de milioane de ani, va fi pusa in vanzare dupa trei zile de expunere publica, din 13 pana la 16 aprilie, la Hotelul Drouot. In iunie, Parisul va gazdui vanzarea scheletului unui dinozaur ierbivor din Jurasic, var cu Diplodocus, care a fost estimat la 2 milioane de euro. In luna noiembrie a anului trecut, doua schelete de dinozaur, un Allosaurus si un Camptosaurus, estimati fiecare intre 500.000 si 800.000 de euro, nu si-au gasit cumparator. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img