sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PATRUNJELUL poate stopa inflamatiile din organism

Distribuie:

Publicat:

Patrunjelul este foarte sanatos, ofera prospetime si da gust mancarurilor, dar este si o sursa naturala de fitonutrienti si vitamine, un anti-inflamator natural si lupta impotriva alergiilor, putand stopa inflamatiile din organism.

Noi studii sugereaza ca patrunjelul, considerata de unii o simpla garnitura, este de fapt noul superstar al alimentatiei sanatoase, noteaza CSID. Aceasta planta este bogata in multe vitamine antioxidante, inclusiv vitamina A, beta-caroten, vitamina C, vitamin E, zeaxantina si luteina (cu un rol esential in sanatatea ochilor). Acesti nutrienti sunt foarte importanti, nenumarate studii demonstrand potentialul lor pentru a proteja ochii.

Remediu cu patrunjel pentru detoxifierea rinichilor 

Este, de asemenea, bogat in fibre si minerale, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu si zinc si este o sursa buna de sodiu, vitamina K si chiar proteine. Patrunjelul contine uleiuri volatile si flavonoide, acestea fiind recunoscute pentru rolul lor in asigurarea unui nivel optim de sanatate, potrivit CSID.

Patrunjelul contine si un flavonoid special pe numele de apigenina, un cunoscut anti-inflamator. Mai mult, un studiu publicat in Global Journal of Allergy, arata ca apigenina are si proprietati antialergice.

Trateaza durerile de stomac cu patrunjel

Intr-un studiu realizat in 2014, cercetatorii de la Universitatea din Verona au subliniat limitele medicamentelor antialergice in contexul in care valul de alergii provocat de poluare si alti factori de risc au determinat cercetatorii sa analizeze potentialul antialergic din substante naturale. Ulimele studii ofera dovezi care aduc in prim plan polifenolii din plante ca instrument cu un potential promitator de a lupta impotriva alergiilor. Polifenolii precum flavoizii sunt cel mai atent studiate substante naturale cunoscute pentru propietatile anti-inflamatorii si antialergice. Asadar, consumul de patrunjel activeaza un hormon care regleaza metabolismul tesutului adipos, denumit adiponectina. Hormonul are si si propietati antialergice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img