sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Pe cine afecteaza cyberhondria

Distribuie:

Publicat:

noua boala devine din ce in ce mai intalnita in zilele noastre. Cyberhondria reprezinta obsesia de a cauta simptome si boli pe internet, pe care le asociezi cu unele stari de care suferi. Cercetatorii de la Universitatea Baylor au demonstrat ca starea persoanelor ipohondre este inrautatita de accesul pe care il avem cu totii la internet. Mai mult decat atat, pe internet gasim si informatii care nu au intotdeauna validare stiintifica.

Afla daca ai sau nu cyberhondrie!

Primul simptom al acestei boli este concentrarea atentiei asupra unor scenarii negative, uneori chiar dezastruoase, care pornesc de la dureri banale. De asemenea, cei care sufera de aceasta noua boala isi pun singuri un diagnostic, in urmara cercetarilor efectuate pe internet. Mai mult decat atat, acestia nu au incredere in rezultatele bune ale analizelor. 

 

"Oamenii au tendinţa de a se uita doar pe primele câteva rezultate ale căutărilor lor. Dacă printre acestea găsesc referiri la tumori cerebrale, acesta este punctul din care pleacă pentru investigaţii suplimentare", a declarat Eric Horvitz, unul dintre autorii studiul Microsoft. Studiul arată că cei care îşi dau cele mai grave diagnostice sunt, de obicei, persoane care tratează computerul ca un expert, uitând că motoarele de căutare nu fac diferenţieri şi după frecvenţa simptomelor. Cel mai des, rezultatele de pe motoarele de căutare asociază durerile de cap cu tumorile pe creier, ceea ce produce îngrijorări nefondate utilizatorilor. "Astfel de discrepanţe, între simptome obişnuite şi afecţiuni grave, conduc la anxietate, investiţii financiare şi pierdere de timp", au mai precizat realizatorii studiului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img