vineri, 29 martie, 2024

Pe fondul optimismului relatiilor comerciale intre SUA si China bursele mondiale cresc

Distribuie:

Publicat:

Bursele mondiale au atins cele mai înalte valori din ultimele șase luni miercuri, după ce investitorii au recepționat semnale de progres în negocierile comerciale dintre SUA și China, dar și date economice favorabile, informează Reuters potrivit mediafax.

Prețul petrolului a atins pragul cheie de 70 de dolari pe baril, iar lira sterlină a câștigat după ce premierul britanic Theresa May a anunțat că va solicita o amânare a Brexit, pentru a conveni un acord cu liderul Partidului Laburist din opoziție.

Semnele de progres înregistrate în negocierile comerciale dintre SUA și China și rezultatele bune înregistrate de compaiile din China și Statele Unite în ultimele zile au sporit încrederea investitorilor și au diminuat temerile legate de recesiunea mondială.

Bursele europene au crescut cu aproape 0,8%, până la cel mai înalt nivel înregistrat din luna august, în siajul burselor asiatice, unde indicele MSCI pentru Asia-Pacific a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele 7 luni.

Speranța unei înțelegeri ce ar putea pune capăt războiului comercial dintre cele două mari economii ale lumii a fost declanșată de comentariile recente ale consilierului economic al Casei Albe Larry Kudlow conform cărora Washingtonul se așteaptă să „facă mai multe progrese” în discuțiile din această săptămână.

Bursa de valori din Germania a crescut cu 1%, până la cel mai înalt nivel din octombrie, în timp ce acțiunile franceze au urcat la un nivel similar.

„Ceea ce se poate observa este faptul că piețele manifestă anumite îngrijorări, dar există progrese în ceea ce privește comerțul, iar o recesiune este puțin probabilă”, a spus Chris Bailey, strateg la Raymond James.

Bitcoin, care a crescut marți cu 18,7%, ca urmare a unei comenzi majore din partea unui cumpărător anonim, a mai câștigat încă 1,6%, ajungând la 4.977,48 dolari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img