joi, 25 aprilie, 2024

Pedofilul de la Husi primeste 10 ani de inchisoare. Ancheta scoate la iveala controverse

Distribuie:

Publicat:

 

Daniel Benea in varsta de 34 de ani, individul acuzat de pedofilie in vara anului 2018, dupa ce ar fi agresat sexual trei fetite cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani, iar pe a patra, a scapat-o din maini dupa ce a fugit, a fost condamnat de magistrati la 10 ani de inchisoare.

 

In prima faza, Daniel Benea a fost condamnat in anul 2008 la 10 ani de inchisoare, dupa ce a violat o eleva de 11 ani in curtea unei scoli din Husi. In anul 2017, individul paraseste inchisoarea pentru buna purtare si astfel, se intoarce in societate pentru a face noi victime.

 

La diferenta de doar patru luni, barbatul acosteaza insa din nou,pe strada,o fetita de doar 9 ani pe care incearca sa o ademeneasca. Din fericire acesta este observat de o femeie care alerteaza politia. Desi exista un precedent si semne clare din partea victimei, politistii dispun eliberarea inculpatului si cercetarea sa in libertate.

 

Tot in perioada cercetarii sale in stare de libertate, Daniel Benea isi atintea o noua victima in centrul orasului Husi, de aceasta data o copila in varsta de 12 ani, pe care ar fi strans-o de nas si de gura spunandu-i sa nu tipe. Agresorul intentiona sa o violeze insa micuta a scapat din bratele lui luand-o la fuga. Desi tatal fetitei a alertat organele de politie si agresorul si-a recunoscut faptele, fara justificare insa, acesta este, din nou, trimis in libertate.

 

Tot in perioada cercetarii sale in stare de libertate, Daniel Benea decide sa-si incheie socotelile cu viata si se arunca de la etajul locuintei. Ajunge la spital cu leziuni usoare.

 

Abia la aproximativ un an de la eliberare, politistii huseni cer efectuarea unei expertize psihiatrice a barbatului, fapt care atrage dupa sine si o internare la Socola.

 

La doar cateva zile dupa externare, acesta ataca alte doua fetite de 5 si 9 ani. Fetitele au incercat sa se ascunda intr-o scara de bloc, insa barbatul le ajunge din urma si incearca sa le forteze sa-i faca sex oral. Scapate din ghearele individului, acestea au contribuit cu detalii la identificarea lui in fata politistilor, fapt pentru care, in ultimul ceas, se dispune arestarea lui.

Chiar si dupa acest istoric, Daniel Benea se considera nedreptatit si spune ca sentinta de 10 ani cu inchisoare este prea aspra. Curtea de Apel Iasi este instanta care va dispune o decizie definitiva asupra acestui caz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img