joi, 28 martie, 2024

PENTRU MOLDOVA:Moldova vrea autostrada, Moldova are nevoie de investitii in infrastructura!

Distribuie:

Publicat:

Moldova a fost din nou marginalizata, iar Autostrada Iasi- Tg. Mures si alte investitii importante de infrastructura cum ar fi a DN 28 B (E58) Botosani – Targu Frumos, nu vor finantate prin bugetul anului 2016, din vina parlamentarilor USL din judetele Moldovei, care din 2012, detin o majoritate zdrobitoare in Parlamentul Romaniei!

Actualii parlamentari au dat dovada de superficialitate, incompetenta si lipsa de interes pentru interesul cetateanului, atat in timpul Guvernelor Ponta, pe care care le-au sutinut, cat si acum, cand au reprezentat mai mult de forma interesele Moldovei depunand amendamente nefundamentate financiar, la Legea bugetului pe 2016!

Prin raportul intocmit asupra Legii bugetului de stat, pe anul 2016! Autostrada Iasi-Tg. Mures nu a primit nici un leu finantare! Desi in comisiile de specialitate si anume Comisia pentru transporturi si infrastructura din cadrul Camerei Deputatilor si Comisia pentru transporturi si energie din cadrul Senatului se admisesera niste amendamente care finantau studiul de fezabilitate macar pentru tronsonul Tg. Neamt-Iasi-Ungheni. Toate aceste amendamente figureaza ca respinse in raportul final, intocmit de comisiile reunite de buget finante ale Camerei Deputatilor si Senatului! Motivul respingerii? In nici unul dintre cazuri sursa de finantare propusa nu este considerata credibila! Adica de fapt, autorii au depus aceste amendamente fara o fundamentare serioasa doar ca sa se afle in treaba , intr-un an preelectoral!

 De exemplu, la amendamentul propus de sen.Florin Constantinescu-PSD, sen.Chelaru Ioan-PSD, sen.Ionel-Daniel Butunoi-PSD, sen.Lazar Sorin Constantin-PSD, dep. Lupu Mihai-PNL, dep.Iacoban Sorin-PSD, dep.Adascalitei Constantin-PSD, dep.Ionel Arsene-PSD, dep.Anghel Stanciu-PSD, dep.Nichita Cristina-PSD, dep.Agrigoroaiei Ionel-UNPR, , dep.Ratoi Neculai-PSD, dep.Cadar Leonard-PSD; Dep. Anton Dobos-PNL, sursa de finantare propusa este: Actiuni generale ale Ministerului Transporturilor! Numai ca, surpriza, Comisiile de buget-finante reunite le raspund ca: ”Sursa de finantare mentionata nu poate fi avuta in vedere, deoarece in bugetul Ministerului Transporturilor nu exista capitolul ”Actiuni generale”!

Exemplele de acest fel pot continua cu un amendament tot la fel de neserios fundamentat financiar depus de aceasta data de dep.Bogdanici Camelia-Margareta PSD (UNPR), dep.Ciuhodaru Tudor -PSD (UNPR), dep.Emacu Gheorghe -PSD (UNPR), dep.Petrea Dorin Silviu -PSD (UNPR), dep.Vizitiu Sergiu-Constantin -PSD (UNPR), sen. Agrigoroaiei Ionel -PSD (UNPR), sen.Burlea Marin -PSD (UNPR)!

Parlamentarii din Moldova, NU sunt suficient de seriosi, NU au credibilitate, iar noul guvern, NU este orientat spre investitii in Moldova!

In numele Grupului “Pentru Moldova”
Cristian Cernescu
Eugen Benea
Traian Ranja

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img