vineri, 29 martie, 2024

Perchezitii in 4 judetene din Romania

Distribuie:

Publicat:

Politistii efectueaza joi dimineata 17 perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane fizice si la sediile unor persoane juridice de pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman si Calarasi. Descinderile au loc intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare a banilor.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor in domeniul comertului cu obiecte de imbracaminte si incaltaminte.

In cursul zilei de astazi, 24 noiembrie 2016, politisti din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si I.P.J. Giurgiu – SICE efectueaza 17 perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane fizice si la sediile unor persoane juridice de pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman si Calarasi, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

“Din probele administrate pana in acest moment a rezultat ca, in perioada 2010 – 2013, a fost creat un mecanism infractional in scopul fraudarii bugetului de stat prin inregistrarea in evidentele contabile ale unei societati comerciale din Bucuresti a unor operatiuni fictive de achizitii marfuri si servicii de la alte trei societati comerciale cu comportament fiscal de tip „fantoma”, prejudiciul cauzat bugetului statului fiind estimat la suma de 4.688.745 lei”, se spune in comunicat.

In vederea ascunderii originii ilicite a sumelor de bani provenite din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, persoanele implicate au creat un circuit financiar, constand in transferul succesiv prin mai multe conturi bancare apartinand persoanelor fizice si juridice implicate, retragerea sumelor de bani in numerar si returnarea acestora catre societatea platitoare sub forma contravalorii unor livrari intracomunitare fictive catre comercianti inregistrati in Bulgaria, fiind supusa acestui proces de spalare suma de 10.441.197 lei.

Procurorii beneficiaza si de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si de cel al Serviciului de Actiuni Speciale din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img