joi, 28 martie, 2024

Perchezitii la persoane banuite de evaziune fiscala

Distribuie:

Publicat:

La aceasta ora,  politistii din Alba efectueaza 20 de perchezitii domiciliare si pun in executare mai multe mandate de aducere emise pe numele a 10 persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de 555.000 de euro, prin evaziune fiscala.
In aceasta dimineata, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Alba si cei din judetele Cluj, Mures, Hunedoara si Bistrita Nasaud, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, efectueaza 20 de perchezitii la sediile unor firme si la locuintele a 10 administratori banuiti de comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala.

Cei in cauza sunt banuiti ca, in anul 2013, in baza unor documente contabile false, ar fi inregistrat cheltuieli fictive in contabilitatea societatilor pe care le reprezinta, ulterior insusindu-si sumele de bani.

Documentele false ar fi fost emise in numele unor societati comerciale de tip fantoma, iar pentru a da aparenta de legalitate operatiunilor economice inregistrate in contabilitate, platile ar fi fost efectuate prin virament bancar.

Pe baza mandatelor de aducere emise, cele 10 persoane, banuite de savarsirea de infractiuni de evaziune fiscala, vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Alba, pentru audieri si dispunerea masurilor legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img