vineri, 19 aprilie, 2024

Perchezitii la persoane banuite de evaziune fiscala,spalare de bani si delapidare

Distribuie:

Publicat:

La aceasta ora, politistii din Mures efectueaza 82 de perchezitii domiciliare, in 7 judete si in Bucuresti, la un grup de persoane banuite de savarsirea de infractiuni de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

La data 2 martie a.c., 169 de politisti, sprijiniti de 117 jandarmi, sub coordonarea   procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, desfasoara 82 de perchezitii in judetele Mures, Harghita, Covasna, Cluj, Brasov, Galati, Sibiu si in Bucuresti.

Din cercetari a reiesit faptul ca, in perioada 2014 – 2015, mai multe persoane din judetele Mures si Harghita,  prin intermediul unor cetateni maghiari, ar fi infiintat trei societati comerciale de tip fantoma prin intermediul carora ar fi furnizat documente justificative unor agenti economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferenta si a impozitului pe profit datorat statului si a insusirii respectivelor sume de bani.

Dupa infiintarea societatilor, cetatenii maghiari se intorceau in tara de origine, firmele fiind folosite de persoanele banuite, in activitatea infractionala.

Valoarea prejudiciului cauzat prin savarsirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei.

In urma perchezitiilor, urmeaza a fi puse in aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, in vederea continuarii cercetarilor.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

De asemenea, la actiune participa si politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Mures.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img