joi, 18 aprilie, 2024

Perchezitii la Vaslui, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii fac 38 de percheziţii în judetul Vaslui si in alte 11 judeţe, fiind vizate locuinţele unor persoane şi sediile unor firme care ar fi implicate într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. Suspecţii ar fi eliberat facturi fiscale fictive, prejudiciul din prima infracţiune fiind estimat la aproximativ 1.850.000 de lei, iar din a doua – 1.000.000 de euro.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale şi ordine publică au descins la 38 de adrese, vizând persoane şi firme din judeţele Mureş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă, în perioada decembrie 2015 – iulie 2016, administratorii unei societăţi comerciale din judeţ “au stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu alte 15 firme de pe teritoriul ţării”.

“Pentru realizarea activităţii infracţionale, administratorul de fapt al societăţii din judeţul Mureş a intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, după care a procedat la contactarea mai multor <> cărora, contra unui comision prestabilit, le-a furnizat facturi fiscale care reflectau diverse operaţiuni fictive”, precizează comunicatul.
Anchetatorii susţin că, pentru a părea veridice, facturile fiscale aveau la bază contracte fictive, iar plăţile se efectuau în cont bancar, ulterior banii fiind retraşi în numerar şi returnaţi persoanelor care comiteau evaziunea fiscală. Astfel, s-ar fi creat premisele unor operaţiuni de spălare a banilor.
Prejudiciul care ar fi fost cauzat prin evaziune fiscală a fost estimat la 1.850.000 de lei, în timp ce prins spălare de bani a fost produs un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img