vineri, 29 martie, 2024

PERFORMANTA DEOSEBITA PENTRU TREI HUSENI – CLUB SPORTIV MUNICIPAL HUSI

Distribuie:

Publicat:

Centrul Bacaului a fost impanzit de terenuri de baschet si asta pentru ca sambata si duminica, 15-16 iulie, a avut loc cea de-a VII-a editie a Bacau Streetball Challange, cel mai puternic turneu de baschet 3X3 din estul tarii.

La eveniment au participat 68 de echipe din toata tara insumand 272 de jucatori care au participat la mai multe categorii. Pe langa categoriile consacrate, Open, Open Mixt – categorie unica in Romania, Open -18 masculin si feminin, Open +18 masculin si feminin, si +35 de ani, organizatorii au introdus in premiera categoria „baby basket” prin care isi doresc sa incurajeze acest joc in randul copiilor. Bacau Streetball Challange a avut si doua premii consistente, unul de 2000 de lei pentru categoria Open M +18 si un premiu de 1000 de euro la Slam Dunk.
 Competitia in cadrul concursurilor de streetball 3 la 3 a fost una acerba, toate echipele calificate in sferturi avand sanse reale de a urca pe podium. Intr-un  final campionii au fost echipa ”THE VIKINGS” din care au facut parte 3 huseni: Barbu Razvan Emilian, Genes Octavian si Copciag Andrei.

„Tin minte de cand eram mic ca nu stiam ca exista un sport care sa ma atraga atat de mult, pana in luna ianuarie a anului 2011, in care, sfatuit de cativa prieteni, am inceput sa descopar o activitate care nu credeam ca o sa dureze foarte mult: baschetul. Desigur, fiind si iarna si nestiind ce sa fac pentru inceput aveam nevoie de un loc unde sa invat tot ce tinea de acest sport si de un antrenor care sa ma invete; astfel am inceput sa frecventez antrenamentele Clubului Municipal Husi (oras din care si fac parte), indrumat de antrenorul Mihai Cehan. Pana atunci, ca orice lucru nou, pentru un copil de 11 ani este interesant pana la un moment dat cand se plictiseste  de acel ceva si renunta la el. Ei bine, nu si de data asta, nu si in cazul acesta. Ma numesc Copciag Andrei, am 17 ani si practic baschetul de la 11 ani si in toti acesti ani nici nu m-am gandit vreodata ca as putea renunta sau ca m-as putea plictisi de acesta.

Acum, desi fiind intr-un mediu care imi limiteaza tinderea spre maretia baschetului continui sa particip doar la competitii(fie scolare, fie de 3 la 3) asta fiind din pasiune pentru baschet. Atunci cand practic acest joc simt ca nu mai am nevoie de nimic, nici de apa, nici de mancare, de nimic. Doar eu, mingea si cosul. Multitudinea de competitii la care am participat mi-au demonstrat ca nu am stat degeaba in toti acesti ani de zile, reusitele fiind pe masura si demonstrandu-le tuturor ca si dintr-un oras mic poti juca bine baschet daca ai vointa sa te antrenezi din greu si de asemenea daca ai un antrenor pe masura. Din fericire eu am dispus de toate acestea. Pe viitor mi-as dori sa am un club de baschet intr-un oras nu foarte mare, invatandu-i pe copii tot ce stiu si tinandu-le pasiunea pentru baschet aprinsa mereu.”- Copciag Andrei sportiv CSM Husi                                                                                                                            

„Baschetul este pasiunea mea ,imi traiesc viata prin baschet .Ma dedic acestui sport si imi indrept atentia spre acesta deoarece simt ca ma caracterizeaza. Atunci cand sunt in teren ma detasez de orice problema si incep sa interactionez cu coechipieri realizand o conexiune stransa .Am inceput sa ma joc baschet de la varsta de 6 ani dar antrenamentele le-am inceput de la 11 ani In prezent am aproape 6 ani de baschet de performanta Doresc sa practic acest sport in continuare ,sper sa ajung intr-o echipa de divizie unde sa ma dedic cu intregul acestui sport”-Barbu Razvan Emilian sportiv CSM Husi

” Am inceput sa practic acest sport in urma cu aproximativ 6 ani. Initial nu imi dadeam interesul, insa am ajuns la antrenamente unde am invatat ce este ambitia, spiritul de competitie, dar si emotiile si frica de esec. In primul rand baschetul pentru mine reprezinta atat relaxare cat si disciplina.

In al doilea rand apreciez foarte mult momentele in care imi creez singur ambitia . De cele mai multe ori e foarte important sa ai o persoana care sa iti dea sfaturi. Imi doresc sa duc la capat acesta pasiune, jucand la o echipa de nivel inalt. Parerea mea e ca pasiunea este cel mai bun job.”-Genes Octavian sportiv CSM Husi

DECLARATIE CEHAN MIHAI – presedinte/antrenor _ CLUB SPORTIV MUNICIPAL HUSI : “ In primul rand tin sa felicit sportivii pentru aceasta performanta si nu in ultimul rand parintii pentru sustinere si personalul clubului pentru daruire si profesionalism ! Sa castigi locul I la cea mai prestigioasa competitie de acest gen din zona Moldovei , este o performanta deosebita a sportului husean ! Le urez succes in continuare , multa munca si daruire !”

COMUNICAT DE PRESA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img