joi, 25 aprilie, 2024

Performanta remarcabila pentru Francisca Teodora SELARU: prima admisa la Facultatea de Drept din Bucuresti

Distribuie:

Publicat:

Husean Francisca Teodora Selaru, fosta eleva a Colegiului National “Cuza-Voda” din Husi, a inregistrat frumoasa performanta de a fi prima persoana admisa pe lista Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti. Realizarea adolescentei husence este remarcabila intrucat, in acest an, concurenta a fost de 4,1 candidati pe un singur loc.

Intr-un interviu oferit site-ului facultatii, huseanca spune ca secretul acestei reusite este munca si faptul ca trebuie sa crezi in vise. Totodata, Teodora Francisca Selaru confirma faptul ca a invatat foarte mult, insa nu a uitat sa se relaxeze si sa se bucure de placerile adolescentei:

“Nu stiu daca exista un secret al reusitei. Important este sa muncesti pentru a-ti indeplini visurile si cred ca toti stiu asta. Desi am invatat foarte mult, nu am uitat sa ma relaxez, sa ma bucur de micile placeri specifice adolescentei. Pot spune ca am imbinat utilul cu placutul. De asemenea, succesul meu se datoreaza si oamenilor care m-au indrumat, m-au sprijinit. Indiferent de cat de puternica este o persoana, are nevoie de cineva care sa ii ofere incredere si care sa ii spuna ca poate reusi“, a declarat huseanca pentru abcjuridic.ro.

Adolescenta din “Husi – Orasul dintre Vii” vrea sa devina avocat. A descoperit acest lucru la sfarsitul clasei a X-a, dupa participarea la un proces in care a observat rolul avocatului si multitudinea de interactiuni dintre cei judecati, procurori si judecatori:

“La intrebarea: Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”, niciodata nu stiam ce sa raspund. La sfarsitul clasei a X-a am decis sa descopar ce mi-ar putea placea. Mi-am creat o imagine clara asupra viitorului meu atunci cand am participat la un proces. Am fost fascinata de rolul avocatului, al procurorului, al judecatorului. Am observat reactiile celor din sala, ale inculpatilor si ale apropiatilor celor judecati. Mi-am dat seama ca o profesie in domeniul juridic te apropie de oameni, te face sa ii descoperi. Oamenii pot fi buni sau rai, sensibili sau puternici, iar eu vreau sa fiu aproape de ei, indiferent de cum se prezinta“, a mai declarat Teodora pentru abcjuridic.ro.

VEZI TOT INTERVIUL PE abcjuridic.ro. (CLICK AICI )

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img