joi, 25 aprilie, 2024

Pericol in Poiana Brasov – Salvamontistii lanseaza un avertisment pentru turistii de pe partii

Distribuie:

Publicat:

Salvamontiștii brașoveni avertizează că pe pârtiile din Poiana Brașov și din Masivul Postavaru se schiază pe zăpada specifică sezonului de primăvară. Din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultimele zile zăpada este afânată, ceea ce crește riscul producerii unor accidente, transmite Mediafax.

Duminică, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină de patru ori pentru a ajuta persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau se plimbau în Masivul Postăvaru. Salvamontiștii susțin că accidentele se produc deoarece zăpada a fost afectată de căldură.

„Din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultimele zile se schiază în condiții de primaăvară, cu zăpadă afânată, îmbibată cu apă, care este foarte grea și care solicită foarte mult articulațiile picioarelor. Totodată, în unele zone ale pârtiei stratul de zăpadă s-a subțiat considerabil”, susțin reprezentanții Salvamont.

Schiorii sunt sfătuiți să reducă viteza pe pârtii, iar turiștilor li se recomandă să se echipeze corespunzător.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 251 de cazuri, implicând 258 de persoane care s-au accidentat sau rătăcit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img