miercuri, 24 aprilie, 2024

Periuta de dinti manuala sau electrica?

Distribuie:

Publicat:

Periuta de dinti manuala trebuie sa fie moale: soft, super-soft, extra-soft. Cu peria manuala trebuie sa frecati dintii si gingiile. USOR!

Va recomand, totusi, sa folositi o periuta electrica. Curatarea e mult mai buna. Sunt, deja, foarte multe studii clinice care confirma faptul ca spalatul cu o perie electrica are rezultate net superioare spalatului cu o perie normala. Periuta de dinti electrica executa miscari uniforme, într-un ritm mult mai ridicat decat se poate asigura cu periuta manuala.

Daca este folosita corect, presiunea pe care o exercita asupra gingiilor ramane constanta. Iar folosirea corecta este asigurata de o serie de functii pe care le au cele mai noi modele de periute electrice:

senzori de presiune care opresc miscarile atunci cand aplicati o presiune prea mare;
semnalizator sonor care anunta cand ati îndeplinit timpul necesar de periaj;
fibrele indicator din peri care se decoloreaza atunci cand trebuie sa înlocuiti capul.
Puteti folosi orice periuta electrica vreti, atat timp cat o folositi cum trebuie.
Cu periuta de dinti electrica Nu se freaca dintii. Plimbati peria usor pe dinti si gingii fara sa apasati cu putere.

Cum sa alegi periuta de dinti potrivita

Dintii si gingiile trebuie frecate usor cu periuta de dinti
Indiferent ca folositi periuta electrica sau periuta manuala, spalati UsOR si dintii, si gingiile. Principala cauza a retractiei gingiilor de pe dinti este periajul prea puternic.

Dar daca ma spal tare pe dinti, ce se întampla? Nu numai ca se retrag gingiile, nu numai ca peria ajunge sa actioneze ca un fierastrau la baza dintilor si apar leziuni ale radacinii dintilor, nu numai ca dintii vor arata tot mai rau, nu numai ca ajungeti la mine ca sa va plangeti ca gingiile s-au retras de pe dinti si acestia au devenit sensibili… dar o sa platiti si niste sume mari de bani ca sa va aduc gingia la loc, probabil fara sa va dau nicio garantie de succes.

Adusul gingiilor la locul lor face parte din tehnicile de chirurgie plastica mucogingivala care e realmente costisitoare.

Pentru o spalare eficienta, atat cu periuta manuala cat si cu si periuta electrica, periajul trebuie sa dureze circa 3 minute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img