joi, 28 martie, 2024

Permis Auto 2022. Care sunt noile condiții prin care se obține permisul de conducere și cât timp durează

Distribuie:

Publicat:

Permis Auto 2022. Iată noile condiții prin care se obține permisul auto în acest an!

Permis Auto 2022. Vrei să te înscrii la școala de șoferi? Iată care sunt noile condiții prin care se obține permisul de conducere și cât timp durează!

Noile condiții prin care se obține permisul auto 2022

Președintele României Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege privind obținerea permisului de conducere în anul 2022. Astfel că, actul normativ iniţiat de senatorul USR Cosmin Poteraş, prevede introducerea de cursuri de conducere defensivă şi de prim-ajutor, atât pentru obţinerea permisului de conducere cât şi pentru cei care au permisul suspendat, după cum notează cei de la antena3.ro.

„Anual, aproape 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere pe drumurile din România şi aproape 10.000 de persoane sunt grav rănite. Nu putem asista pasivi la pierderea de vieţi omeneşti şi cea mai simplă cale este prevenţia.

Cred că educaţia rutieră poate fi un pas înainte, în sensul în care, pe de o parte, poate ajuta la conştientizarea pericolului pe care condusul agresiv îl reprezintă şi – pe de alta – îi pregăteşte pe şoferi să conducă defensiv.

De asemenea, abilitatea de a acorda corect primul ajutor în caz de accident auto poate salva vieţi omeneşti, motiv pentru care am propus obligativitatea unui curs de prim ajutor ca o precondiţie pentru obţinerea permisului.”, a detaliat Cosmin Poteraș, conform unui comunicat de presă al USR, citează aceeași sursă menționată anterior.

Continuarea pe wowbiz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img