vineri, 26 aprilie, 2024

Permise de conducere false, descoperite de poliţiştiide frontieră huşeni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţieide Frontieră Huşi efectuează cercetări în privinţa a doitineri din R. Moldova asupra cărora au fost descoperitepremise de conducere false.

*În data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, petimpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul SectoruluiPoliţiei de Frontieră Huşi-I.T.P.F. Iași a oprit pentrucontrol, pe raza localității de frontieră Râşeşti, un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatricualt în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuareaunui control amănunţit asupra mijlocului de transport şipersoanelor, ocazie cu care a fost descoperit asupra unuipasager al microbuzului, cetăţean din R. Moldova, învârstă de 19 ani, un permis de conducere similar celoreliberate de autorităţile din Ucraina, având aplicatedatele şi propria fotografie. 

Având suspiciuni cu privire la autenticitateadocumentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineştecondiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că nu a urmat cursurile niciunei şcoli de şoferi, din cauza costurilor mari aplicate, dar ştiind că un permis de conducere i-ar facilita obţinerea unui loc de muncă în Germania, a procurat respectivul permis de conducere la un concetăţean ale cărui date nu le cunoaşte, cu suma de350 euro.

*Câteva ore mai târziu, în jurul orei  17.40, înPunctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, pasagerîntr-un microbuz, un cetățean  din R. Moldova în vârstăde 21 de ani, asupra căruia colegii noştri au descoperitun permis de conducere similar celor eliberate de autorităţile din R. Moldova, având aplicate datele şifotografia sa, care s-a dovedit a fi fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că este posesor de permis de conducere, dar fiind necesar să-l preschimbe şi el aflându-se la lucru în Rusia, a rugat membrii familiei să se ocupe de preschimbarea lui. Acesta a mai declarat că nu are cunoştinţă despre faptulcă permisul de conducere găsit asupra lui este fals saufalsificat. 

În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii decomplicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img