joi, 18 aprilie, 2024

Persoanele care poarta ochelari sunt mai inteligente decat media

Distribuie:

Publicat:

Daca porti ochelari, avem vesti bune: s-ar putea sa fii mai inteligent decat media. Un nou studiu sugereaza ca necesitatea de a purta ochelari este asociata cu un nivel crescut al inteligentei.

In cadrul cercetarii ample, specialisti din cadrul Universitatii din Edinburgh au analizat datele cognitive si genetice a peste 300.000 de persoane cu varste cuprinse intre 16 si 102 ani. Conform The Guardian, in urma analizelor au fost descoperite „suprapuneri genetice semnificative intre functiile cognitive, timpul de reactie si alte variabile asociate sanatatii, inclusiv vederea, hipertensiunea si longevitate”. 

Mai simplu, persoanele mai inteligente au cu 30% mai multa nevoie de ochelari din cauza problemelor de vedere.  Desi inteligenta este asociata problemelor de vedere, este asociata si cu aspecte benefice ale sanatatii. Cercetatorii au descoperit o corelatie negativa intre functiile cognitive si o serie de probleme de sanatate, inclusiv angina, cancer pulmonar si depresie. Desigur, este bine de stiut ca acestea sunt doar corelatii si nu concluzii. Alte studii ce nu au la baza genetica sugereaza ca persoanele ce poarta ochelari sunt considerate mai destepte, demne de incredere si oneste. Conform avocatului Harvey Slovis, „ochelarii <> trasaturile, astfel persoanele nu mai par capabile sa realizeze o crima”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img