vineri, 29 martie, 2024

Peste 150 de companii americane din toate domeniile de activitate vor veni in Romania

Distribuie:

Publicat:

Ambasada Romaniei in SUA si Departamentul Comertului din Statele Unite ale Americii au lansat pregatirile pentru organizarea evenimentului Trade Winds, programat sa se desfasoare la Bucuresti, in luna octombrie a acestui an, informeaza Ambasada Romaniei in SUA intr-un comunicat de presa transmis Agerpres.

Trade Winds este un eveniment anual al Departamentului Comertului, organizat impreuna cu state partenere, care prezinta un profil economic si de afaceri atractiv pentru companiile americane. El se constituie intr-o misiune economica de amploare, cu caracter regional, la care sunt asteptate sa participe peste 150 de companii americane din toate domeniile de activitate — industrie, servicii, capital. La eveniment vor participa, alaturi de reprezentantii mediilor guvernamentale si de afaceri romane si americane, oficiali si oameni de afaceri din Bulgaria, Croatia, Grecia si Serbia, evenimentul fiind destinat regiunii sud-estice a Europei. 

Potrivit ambasadorului George Cristian Maior, prezent, la 28 februarie, la lansarea pregatirilor pentru Trade Winds“organizarea acestui important eveniment in Romania arata nu numai interesul mediului de afaceri american pentru oportunitatile de comert si investitii, ci si anvergura in crestere a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic romano-american. Dezvoltarea acestei dimensiuni ramane in continuare una dintre prioritatile actiunii noastre diplomatice, iar lansarea acestui program acum, la numai cateva luni de la instalarea noii administratii americane, confirma premisele foarte bune pe care se sprijina intreaga noastra relatie bilaterala”.

Pregatirea evenimentului Trade Winds va cuprinde o serie de activitati realizate in comun de ambasada si agentiile americane, la Washington si in alte localitati din Statele Unite, destinate mediului american de afaceri in scopul cunoasterii in detaliu a realitatilor economice din Romania. Intre acestea se are in vedere organizarea la ambasada, la inceputul lunii mai, a unui seminar interactiv pe tematica mediului de afaceri din Romania, cu participarea principalelor companii americane aflate pe coasta de est a Statelor Unite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img