miercuri, 24 aprilie, 2024

Peste 3.500 de burse pentru elevi din invatamantul preuniversitar vasluian

Distribuie:

Publicat:

@Consilierii locali au aprobat in cadrul unei sedinte cuantumul și numarul de burse acordate elevilor din invatamantul preuniversitar de stat din Municipiul Vaslui, in anul școlar 2016-2017.

Astfel, un numar de 3517 burse  (de performanta, de merit, de studiu și burse de ajutor social) vor fi acordate pentru elevii din invatamantul preuniversitar (primar, gimnazial, liceal). Dintre acestea 70 sunt burse de performanta, 2722 sunt burse de merit, 351 burse de studiu, 374 burse de ajutor social. Cuantumul unei burse de performanta este de 100 lei/luna, bursele de merit și de studiu sunt de 50 lei/luna, iar bursele de ajutor social sunt in cuantum de 40 lei/luna. Fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor vor fi suportate din bugetul de venituri si cheltuieli al Municipiului Vaslui aferent anului 2016. Din bugetul local, pentru alocarea acestor categorii de burse, va fi alocata suma de 1.450.000 lei.

 „Consiliul Local are atributii privind gestionarea serviciilor furnizate catre cetateni si asigura, potrivit competentelor sale si in conditiile legii, cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes local privind educatia”, sustine primarul Vasile Paval.

 Bursele de performanta se acorda elevilor care au obtinut premii la olimpiade sau concursuri, bursele de merit se acorda incepand cu semestrul II pentru elevii aflati in clasele de inceput ale invatamantului gimnazial, liceal sau profesional, respectiv incepand cu semestrul I pentru elevii aflati in celelalte clase ale invatamantului gimnazial, liceal sau profesional care au rezultate deosebite la invatatura. Bursele de studiu se acorda elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie si care au media generala peste 7 si nota 10 la purtare pe semestrul anterior celui in care se acorda bursa. Bursele de ajutor social se acorda elevilor, la cerere, in functie de situatia materiala a familiei sau a sustinatorilor legali. Bursele de ajutor social se pot acorda o data pe an, ocazional, si elevilor de la cursurile cu frecventa din invatamantul preuniversitar de stat, ale caror venituri nete lunare pe membru de familie nu depasesc 75% din salariul minim net pe economie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img