vineri, 19 aprilie, 2024

Petarde confiscate la BARLAD

Distribuie:

Publicat:

7140 de articole pirotehnice deţinute ilegal au fost ridicate, în vederea confiscării, de poliţiştii bârlădeni, de la două tinere din municipiul Bârlad.

În seara de joi,14 iulie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad și polițiști locali din cadrul Poliției Locale Bârlad au depistat în flagrant, pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Bârlad, două tinere, de 16 respectiv 18 ani, din municipiul Bârlad care transportau, fără drept, într-o sacoșă din rafie, 7140 de petarde (obiecte pirotehnice interzise a fi deţinute şi comercializate de către persoane fizice neautorizate).

În cauză a fost întocmit dosar penal cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Reamintim faptul că Poliţia Română urmăreşte prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img