vineri, 19 aprilie, 2024

Petitie pentru redeschiderea unui spital din judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Aproximativ 400 de cetateni au semnat o petitie online pentru redeschiderea Spitalului Orasenesc Negresti, inchis in anul 2011, in urma unei decizii a Guvernului Emil Boc. “Faptul ca nu am reusit redeschiderea spitalului, cu toate ca oamenii cer permanent acest lucru, este principal nerealizare a mea, ca primar. Am incercat tot felul de solutii. Primaria nu dispune de fondurile necesare pentru redeschiderea unitatii si asigurarea cheltuielilor de functionare. Am luat in calcul redeschiderea ca sectie externa a Spitalului Judetean de Urgenta, am purtat discutii cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, in vederea preluarii spitalului, s-a incercat concesionarea, insa nimic nu s-a concretizat”, a declarat primarul orasului Negresti, Vasile Voicu.

Spitalul Orasenesc Negresti a fost inchis in anul 2011. Consiliul Local de atunci a decis concesionarea unitatii medicale pe o perioada de 15 ani catre o firma din Bucuresti, despre care actuala conducere a primariei a sustinut ca nu a respectat termenii contractuali. Ulterior a urmat un proces care a fost tergiversat si apoi suspendat. Dupa ce Tribunalul Vaslui a decis suspendarea procesului, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au hotarat repunerea pe rol a procesului dintre Primaria Negresti si firma din Bucuresti, pentru castigarea dreptului de folosinta privind spitalul. In final, Primaria Negresti a avut castig de cauza.

Intre timp, fostul sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi, medicul chirurg Iulian Serban, a deschis la Negresti un centru medical privat, care face doar internari de zi, cazurile grave fiind directionate catre Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Iulian Serban a spus, la momentul deschiderii centrului medical, ca eventuala redeschidere a spitalului public nu ar reprezenta „un pericol”.

Modernizat inainte de inchidere, spitalul din Negresti s-a deteriorat vizibil din 2011 pana in prezent, iar autoritatile judetene au atras atentia cu privire la faptul ca din unitatea sanitara au disparut echipamente medicale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img