vineri, 29 martie, 2024

Petre Daea insista: problema cormoranilor va fi discutata la reuniunea din martie a Consiliului Uniunii Europene

Distribuie:

Publicat:

Problema cormoranilor și a impactului pe care aceste păsări îl au asupra industriei piscicole vor fi discutate la reuniunea din martie a Consiliului Uniunii Europene, în condițiile în care respectivele păsări consumă anual 300.000 de tone de pește, a anunțat luni ministrul Agriculturii Petre Daea, informează Mediafax.

Ministrul spune despre cormorani că sunt o problemă serioasă, aruncată în peiorativ; numărul păsărilor a crescut de 20 de ori în 25 de ani, la 1,7 – 1,8 milioane de exemplare, care consumă o cantitate de pește mai mare decât producția anuală de pește a Franței, Spaniei, Italiei, Germaniei, Ungariei și Republicii Cehe la un loc.

Ministrul a prezentat un raport al Comisiei pentru pescuit, prezentat în Parlamentul European, referitor la elaborarea unui plan menit să minimizeze impactul păsărilor asupra industriei piscicole. „22 de state au cerut derogări pentru reducerea efectivelor de cormorani”, a precizat Daea.

„Cei ce au adus subiectul în periorativ trebuie să fie atență la exprimare, ministrul Daea nu greșește când ridică o problemă, o ridică pentru țară, în interesul țării”, a spus Daea.

Ministrul român a prezentat în a doua jumătate a lunii ianuarie, la Bruxelles, în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul președinției Consiliul Uniunii Europene. În cadrul acesteia, el a spus: „A se vedea populaţiile de cormorani. (…) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img