joi, 28 martie, 2024

Petre Roman, partenerul de dosar al lui Ion Iliescu, chemat in fata judecatorilor

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce fostului presedinte Ion Iliescu i s-a adus luni la cunostinta calitatea de inculpat in dosarul Mineriadei, a venit randul lui Petre Roman, fostul premier, sa fie citat la Parchetul General.

Petre Roman este citat, marti 17 ianuarie, in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, in care este acuzat de infractiuni contra umanitatii.

Procurorii militari din Parchetul instantei supreme i-au pus sub inculpare in dosarul Mineriadei pe fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Magureanu si fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, pentru infractiuni contra umanitatii.

Acestia mai sunt acuzati de reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13-15 iunie 1990, soldata cu decesul a patru persoane, ranirea prin impuscare a altor trei, precum si vatamarea corporala si lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane.

Toti sunt acuzati ca, in perioada 11 – 15 iunie 1990, au decis, organizat si coordonat un atac generalizat si sistematic, lansat impotriva unei populatii civile, respectiv impotriva manifestantilor din Piata Universitatii si a populatiei din Bucuresti.

Citeste si: ULTIMA ORA! Ion Iliescu, audiat de judecatori pentru acuzatia de crime impotriva umanitatii!

La Mineriada din 13-15 iunie 1990, patru persoane au murit impuscate si peste 1.200 au fost ranite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img