miercuri, 24 aprilie, 2024

Phenianul dezminte declaratiile lui Trump, potrivit carora Coreea de Nord ar fi cerut ridicarea totala a sanctiunilor

Distribuie:

Publicat:

Coreea de Nord a venit cu ''o propunere realistă'' în timpul summitului de la Hanoi dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump şi nu a cerut decât o ridicare parţială a sancţiunilor economice impuse la adresa Phenianului, a declarat şeful diplomaţiei nord-coreene Ri Yong Ho, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Ministrul de externe nord-coreean a dezminţit afirmaţiile făcute de Donald Trump, conform căruia Phenianul a cerut ridicarea totală a sancţiunilor, ceea ce, potrivit preşedintelui american, a făcut imposibilă încheierea unui acord.

Potrivit ministrului nord-coreean, Phenianul a propus de asemenea închiderea complexului său nuclear de la Yongbyon în schimbul unei ridicări parţiale a sancţiunilor.

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi, după summitul cu Kim Jong Un de la Hanoi, că liderul nord-coreean a fost dispus să renunţe la unele dintre centrele nucleare ale ţării sale, "dar nu la cele pe care le-am dorit noi". Trump a explicat că discuţiile s-au blocat în privinţa chestiunii sancţiunilor economice impuse Coreei de Nord din cauza programelor nuclear şi de rachete balistice ale acesteia.

Cel de-al doilea summit dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a încheiat brusc joi, la Hanoi, fără un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img