sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Phenianul e categoric: A anuntat ca nu vor mai avea loc negocieri daca Statele Unite isi mentin politica

Distribuie:

Publicat:

Coreea de Nord a transmis duminică că "nu este interesată" să continue negocierile privind programul nuclear dacă Statele Unite nu renunţă la politica "ostilă", a doua zi după eşecul consultărilor din Suedia, scrie AFP, potrivit news.ro.

Phenianul nu este interesat să continue negocierile la fel de incoerente până când Statele Unite nu vor lua măsuri concrete pentru a pune capăt politicii "ostile", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene, citat de agenţia oficială KCNA.

"Soarta dialogului SUA-Coreea de Nord este în mâinile Washingtonului şi data limită este finalul anului", a adăugat acesta.

Aceste noi declaraţii virulente vin a doua zi după eşecul consultărilor din Suedia, între Phenian şi Washington, care au reprezentat o primă încercare de a reporni dialogul după luni de impas diplomatic şi escaladă militară odată cu testele de rachetă din Coreea de Nord.

La capătul unei zile de consultări la Stockholm, sâmbătă, emisarul nord-coreean Kim Myong Gil a imputat eşecul discuţiilor americanilor, estimând că aceştia din urmă "nu au renunţat la atitudinea lor obişnuită" şi nu au adus "nimic la masa negocierilor". Pe de altă parte, Washingtonul a estimat că discuţiile au fost "bune", precizând că sunt gata să le continue.

Dialogul între cele două state este într-un punct mort după eşecul summitului de la Hanoi, în februarie, dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-corean, Kim Jong Un, şi de când Phenianul a înteţit testele cu rachete de scurtă acţiune în ultimele luni, ultimul fiind miercuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img