marți, 23 aprilie, 2024

Piața gaming-ului, în scădere? Care sunt motivele

Distribuie:

Publicat:

În ultimii ani, vânzările de PC-uri și laptopuri gaming au crescut invariabil cu peste 20% pe an, dar în 2019 se pare că trendul se va schimba, avertizează Digitimes.

Publicația taiwaneză Digitimes, specializată în industria asiatică a vânzărilor de echipamente IT, susține că, pentru prima dată după mulți ani, creșterile vânzărilor de echipamente pentru gaming (PC-uri și laptopuri) vor cunoaște o creștere mai moderată. Asta după ce, an după an, s-au înregistrat creșteri ale vânzărilor acestei industrii de peste 20% anual.

Laptopuri de gaming – oferte (LINK)

Concret, vânzările de laptopuri gaming ar putea crește doar cu 10% în acest an, ceea ce contrastează, așa cum spuneam, cu creșterile de peste 20% din fiecare din ultimii șase ani! Digitimes mai spune că lucrurile vor arăta tot mai rău pentru producătorii de PC-uri, plăci de bază și plăci video pentru gaming, care nu vor egala măcar totalul vânzărilor din anul precedent.

Printre motivele acestei „decelerări” a creșterii acestei industrii a gamingului este lipsa de actualizări semnificative în domeniul procesoarelor și plăcilor video, absența de noi jocuri video capabile de stimulare a cererii, creșterea rapidă, vertiginoasă, a jocurilor pentru dispozitive mobile, dar și o creștere redusă a economiei la nivel global, din cauza războiului comercial dintre China și SUA.

În ultimii 10 ani, piața mondială a gaming-ului a crescut fără încetare, marcată fiind de creșterea economică la nivel mondial, în principal, dar și a dezvoltării pieței de jocuri. Asta a dus la o piață a gamingului – hardware, software, sponsorizări și televizări în direct a evenimentelor de gaming – de peste 100 de miliarde de dolari!

Laptopuri gaming – oferte (LINK)

În plus, Digitimes mai anunță că în 2019 prețurile medii ale PC-urilor, componentelor și perifericelor pentru gaming vor continua să scadă, tocmai din cauza scăderii vânzărilor și creșterii numărului de competitori pe această competitivă piață.

Conform Newzoo, care emite trimestrial un raport numit Global Games Market Report, există circa 2,3 miliarde de gameri din întreaga lume, care au cheltuit, însumat, în 2018, 137,9 miliarde de dolari pe jocuri, echipament și accesorii de gaming. Asta înseamnă o creștere de 13,3% comparativ cu anul precedent, adică 16,2 miliarde de dolari suplimentari.  

Laptopuri gaming – oferte

Evident, gaming-ul pe dispozitive mobile a înregistrat cele mai mari creșteri și trend-ul ascendent se va menține și în următorii ani. Pentru prima oară în istorie, în 2018, sumele cheltuite pe gaming-ul mobil au depășit 50% din totalul pieței gaming-ului!

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img