sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PIB-ul a crescut cu 4,9%

Distribuie:

Publicat:

Produsul Intern Brut a crescut, in primele noua luni ale anului, cu 4,9% pe seria bruta si cu 4,8% pe seria ajustata sezonier, comparativ cu perioada similara din 2015, in timp ce in trimestrul III 2016 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,6% raportat la trimestrul anterior, potrivit datelor semnal publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

 Fata de acelasi trimestru din anul 2015, Produsul Intern Brut a inregistrat o crestere cu 4,4% pe seria bruta si cu 4,6% pe seria ajustata sezonier.

“Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimarii Produsului Intern Brut pentru trimestrul III 2016 in seria trimestriala, seria ajustata sezonier a fost recalculata, indicii de volum fiind revizuiti fata de a doua varianta provizorie a Produsului Intern Brut pentru trimestrul II 2015, publicata in comunicatul de presa nr. 257 din 7 octombrie 2016. Rezultatele pentru trimestrele I si II ale anului 2016, comparativ cu trimestrul precedent, nu s-au modificat.
Seriile ajustate sezonier se recalculeaza trimestrial ca urmare a modificarii modelelor adoptate, a numarului de regresori folositi, a modificarii seriilor brute si a numarului de observatii disponibile”, mentioneaza INS.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img